Υποβολή εισήγησης μέτρου "test to stay" για τα σχολεία στο αυριανό υπουργικό

​Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται, αυτή τη στιγμή, στα κρατικά νοσοκομεία με την παραλλαγή "Όμικρον", σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Τέσσερις βρίσκονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ένας στο νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση, προέκυψε κατόπιν εξειδικευμένης εργαστηριακής εξέτασης σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων, τα οποία λήφθηκαν από άτομα που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Το απόγευμα, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, κατά την οποία αξιολογήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι παρατηρείται ύφεση της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας δεν υπήρξε εισήγηση για αυστηροποίηση των μέτρων, ενώ αποφασίστηκε η υποβολή εισήγησης στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο για εισαγωγή του μέτρου "test to stay". Το μέτρο αφορά τη διενέργεια rapid-test ή self-test, στους μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν επαφές κρούσματος στην τάξη.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Υγείας θα υποβάλει εισήγηση, όπως στα γηροκομεία επιτρέπεται η είσοδος σε συγγενείς διαμενόντων, νοουμένου ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν αρνητικό rapid-test εικοσι-τεσσάρων ωρών.

Την ίδια στιγμή, ο κύριος Χατζηπαντέλα προειδοποίησε με απαγόρευση εισόδου φιλάθλων σε γήπεδα, εάν δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα, και δεν γίνεται χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας κατόπιν εισήγησης του επιδημιολόγου Πέτρου Καραγιάννη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, αποφασίστηκε όπως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τα κρούσματα και οι νοσηλείες, αξιολογούνται καθημερινώς. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως σε περίπτωση έξαρσης θα συνεδριάσει εκτάκτως η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, για λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2022 - 18:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιανουαρίου
Kατάργησε το διάταγμα που καθιστούσε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό η νέα κυβέρνηση της Τσεχίας
07:00
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Πέμπτη
06:37
Η Ρωσία θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, εκτιμά ο Τζο Μπάιντεν
06:33
Ισραήλ: 72.120 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ για δεύτερη συναπτή ημέρα
06:20
19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand