Στην Πάφο, ζημιές υπέστησαν δύο ετοιμόρροπες κατοικίες - Ζημιά χιλιάδων ευρώ σε πτηνοτροφείο

Στην Πάφο, ζημιές υπέστησαν δύο ετοιμόρροπες κατοικίες. Ζημιά χιλιάδων ευρώ σε πτηνοτροφείο: 1586 κοτόπουλα λόγω του φόβου που προκλήθηκε τα ξημερώματα από τη σεισμική δόνηση, ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους και πέθαναν.

Επιτόπιες επισκέψεις σε κοινότητες της Επαρχίας Πάφου έγιναν με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών από Τεχνικούς Μηχανικούς της Επαρχιακής Διοίκησης, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς να καταγραφούν οποιεσδήποτε σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως έγινε «ενδελεχής έλεγχος, τόσο με τηλεφωνικές επικοινωνίες των διοικητικών λειτουργών της Επαρχιακής Διοίκησης με κάθε κοινοτάρχη στις κοινότητες της Πάφου» όσο και με επιτόπιες επισκέψεις, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, από Τεχνικούς Μηχανικούς της Επαρχιακής Διοίκησης «χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί οτιδήποτε σοβαρό, εκτός από δύο ετοιμόρροπες κατοικίες».

Η μία εκ των δύο ετοιμόρροπων κατοικιών, είπε η κ. Λάμπρου, βρίσκεται στις Πάνω Αρόδες και η άλλη στο Γουδί, ήταν εγκαταλειμμένες και έχει επιδεινωθεί η κατάσταση τους με κατάρρευση μέρους των κτιρίων προς την πλευρά του δρόμου.

Ήδη οι δύο κατοικίες καθαρίζονται και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, συνέχισε. Επίσης, η κ. Λάμπρου είπε ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μικρορωγμές σε κατοικίες, χωρίς να είναι κάτι σοβαρό, σημειώνοντας πως τα προβλήματα προϋπήρχαν.

Σχετικά με τις βροχοπτώσεις η κ. Λάμπρου σημείωσε πως λόγω των έντονων φαινομένων επιστρατεύθηκαν οκτώ συνεργεία με επιστάτες και εργάτες της Επαρχιακής Διοίκησης.

Ακόμη, συνέχισε, έγιναν έλεγχοι για μικροκατολισθήσεις σε δρόμους αρμοδιότητας της Επαρχιακής Διοίκησης διότι, όπως εξήγησε, πολύ δρόμοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Δημοσίων Έργων και όπου υπήρξαν κατολισθήσεις καθαρίζονται.

Ακόμη έχουν ελεγχθεί και κάποια γεφύρια σε ποταμούς για να βεβαιωθεί ότι είναι απρόσκοπτη η ροή του νερού, κατέληξε.

Εξάλλου, ο Χρήστος Λουκαΐδης, ιδιοκτήτης πτηνοτροφείου με κοτόπουλα αυγοπαραγωγής στην Καλλέπεια, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως 1586 κοτόπουλα που διατηρεί, λόγω του φόβου που προκλήθηκε τα ξημερώματα από τη σεισμική δόνηση, ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους και πέθαναν, με τις περισσότερες να οδηγούνται στην αποτέφρωση, ενώ έκανε λόγο για ζημία χιλιάδων ευρώ.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2022 - 14:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Μητσοτάκης: Η υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας
16:54
Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας
15:58
Times: Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε επί μία εβδομάδα να απομονωθεί παρά τα συμπτώματα Covid που είχε
15:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand