Στην Τεχνική Εκπαίδευση 12% με 13% των μαθητών ήταν απόντες και στους εκπαιδευτικούς το 7%

Περίπου σε μαθητές στην Τεχνική Εκπαίδευση είχαμε 12% με 13% απόντες και περίπου είχαμε 7% απόντες σε εκπαιδευτικούς, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ Λένος Λοΐζου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως κύλησε η σημερινή επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Λοΐζου είπε ότι τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα.

«Οι απουσίες και των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών ήταν αναμενόμενες. Αυτό που αναμέναμε να δούμε ήταν το ποσοστό των απουσιών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «περίπου σε μαθητές στην Τεχνική Εκπαίδευση είχαμε 12% με 13% απόντες και περίπου είχαμε 7% απόντες σε εκπαιδευτικούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι λόγοι της απουσίας ήταν ότι αρκετοί συνάδελφοι ήταν επαφές ή κρούσματα, το ίδιο ίσχυσε και για τους μαθητές, αλλά αν θεωρήσουμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται η έναρξη των εξετάσεων με το μάθημα των ελληνικών, κάποιοι μαθητές προτίμησαν να παραμείνουν στο σπίτι για να αρχίσουν πιο εντατικό διάβασμα ενόψει των εξετάσεων τετραμήνου».

Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση της ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ο κ. Λοΐζου είπε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν διάφορα προβλήματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση.

«Κοινή μας διαπίστωση είναι ότι επιβάλλεται εκσυγχρονισμό της Τεχνικής Εκπαίδευσης και αναβάθμιση της, η οποία να συνάδει με την αγορά εργασίας», ανέφερε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε, «θα έχουμε κοινή συνάντηση με διάφορους φορείς, με τους οποίους θα συζητήσουμε θέματα, τα οποία μπορούν να συνδέσουν την τεχνική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας».

«Αν εξευρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι, σίγουρα θα είναι κερδισμένη η πατρίδα μας, γιατί θα αποκτήσουμε δικό μας εργατικό προσωπικό, θα έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και σίγουρα μείωση του ποσοστού των νέων, οι οποίοι είναι άνεργοι», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε και το θέμα των βιβλίων, για τα οποία, όπως τους ενημέρωσε ο κ. Προδρόμου, είναι σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να δουν τα βιβλία, τα οποία θα εκδοθούν στην Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Με αυξημένο προϋπολογισμό και με αυξημένες επιχορηγήσεις κατά 50% τα νέα σχέδια χορηγιών για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση (ΒΙΝΤΕΟ)
15:38
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα σε παιδιά 2 και 5 ετών
15:15
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Αβέρωφ, ότι παρουσίασε το πρόγραμμα του για την πράσινη μετάβαση με καθυστέρηση χρόνων
15:05
Το ρούβλι σε υψηλό 4 ετών έναντι δολαρίου καθώς λήγει η άδεια πληρωμής ρωσικού χρέους
14:51
Διακριτικές ενέργειες και επικοινωνία με διοικήσεις τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλους, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:50
Περιστατικό λέπρας στην Ελλάδα. Σε καλή κατάσταση η ασθενής. Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τη νόσο Hansen. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
14:30
Πολύ κατώτερα των προσδοκιών της Άγκυρας αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσαβούσογλου - Λαπίντ
14:14
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας
13:51
Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων λέει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και αναμένει αποτελέσματα από ΕΠΑ
13:47
Ελληνική Τράπεζα: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα
13:16
Λευκωσία: Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθήτριας σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)
13:11
Σε έλλειψη «ενότητας» στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρεται ο Ζελένσκι στο Νταβός
12:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand