Σαρωτική εκλογική επικράτηση Σπύρου Νεοφυτίδη στο Κονγκρέσο της FIFPRO

Με ποσοστό-ρεκόρ 97% ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. συνεχίζει για δεύτερη θητεία σε μια από τις σημαντικότερες θέσεις που κατέχει Κύπριος στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Θρίαμβος για την Κύπρο και τον Σπύρο Νεοφυτίδη, στη δεύτερη ημέρα του Κονγκρέσου της FIFPRO Europe, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο St. Rapahel στη Λεμεσό! Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. και αντιπρόεδρος της FIFPRO Europe έλαβε το 97% των διαθέσιμων ψήφων από τις εκλογές που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης (08/09) και έτσι συνεχίζει για δεύτερη θητεία στο Δ.Σ. του ευρωπαϊκού συνδέσμου ποδοσφαιριστών, μέχρι το 2025.

Ο κ. Νεοφυτίδης έλαβε 93 από τους 96 διαθέσιμους ψήφους στις εκλογές (ο κάθε εκπρόσωπος με δικαίωμα ψήφου στο Κονγκρέσο έπρεπε να ψηφίσει τρία άτομα, όσες οι διαθέσιμες θέσεις στο Δ.Σ.), λαμβάνοντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία των εκλογών στην FIFPRO. Θα συνεχίσει γι΄ άλλη μια θητεία, σε μια από τις σημαντικότερες θέσεις που κατέχει Κύπριος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεύτερος σε ψήφους στις εκλογές της Τετάρτης ο Fraser Wishart με 73, ενώ εξελέγη και ο Mirko Poledica με 64 ψήφους. Εκτός Δ.Σ. έμειναν οι Joaquim Evangelista (41) και Marc Leroy (17).

Ο κ. Νεοφυτίδης, δήλωσε μετά την εκλογή του: «Το πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα από τους συναδέλφους της Ευρώπης να συνεχίσουμε ακόμη πιο έντονα τη δουλειά που κάνουμε. Είναι εξαιρετικά τιμητικό το αποτέλεσμα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα μας στον ΠΑ.Σ.Π. και την αθλητική Κύπρο γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό που η χώρα μας διατηρεί θέσεις ευθύνης σε διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι η FIFPRO. Από την πλευρά μου, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω το 100% των δυνάμεων μου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών εντός και εκτός Κύπρου».

Με τις εκλογές του Δ.Σ. της FIFPRO Europe για το 2021-2025, ολοκληρώνονται οι εργασίες του Κονγκρέσου, όπου συμμετείχαν σχεδόν 100 άτομα από τους 33 συνδέσμους ποδοσφαιριστών της Ευρώπης.

Στην πρώτη δια ζώσης συγκέντρωση των ηγετών των ευρωπαϊκών συνδέσμων ποδοσφαιριστών από την έναρξη της πανδημίας, πολλά ήταν τα θέματα στην ατζέντα, όπως η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, η θερμική καταπόνηση, τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, οι κανονισμοί μεταγραφών, τα επιβαρυμένα προγράμματα των διοργανώσεων και βεβαίως όλα όσα απορρέουν από την πανδημία COVID-19.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:26

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Eλλάδα-κορονοϊός:2.322 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 359 οι διασωληνωμένοι
17:41
Πηλείδου και Καδής παρουσίασαν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις το Σχέδιο Δράσης για κυκλική οικονομία
17:29
Mηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης από Αυστρία για Κυπριακό-μεταναστευτικό
17:14
Η εκπομπή «Αμύνεσθαι περί πάτρης» επιστρέφει αυτή την Κυριακή 19/9 (trailer+photo)
17:00
Την αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και την παράταση της θητείας των Δημάρχων και Κοινοταρχών, υπερψήφισε η Βουλή
16:57
Μπορέλ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε» για το σχέδιο του συμφώνου ασφαλείας ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας
16:46
Άρχισε η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά Covid στην Αγγλία
16:28
Παραπλανητικά μηνύματα αποστέλνονται σε πολίτες, προειδοποιεί η Αστυνομία
16:02
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test για την Παρασκευή
15:44
Κυπριακό:Επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη
15:25
Τριμερές σύμφωνο ασφαλείας: Η Αυστραλία σε άγνωστα νερά
15:17
Γερμανία: «Η ελληνική οικονομία απογειώνεται», γράφει το RND
14:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand