Διεξάγεται τον Οκτώβριο το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe

Διεξάγεται στις 8,9 και 10 Οκτωβρίου 2021 το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, Buffer Fringe,  το οποίο μέσα στις σημερινές πολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις αλλά και σε συνθήκες πανδημίας, στηρίζει τους καλλιτέχνες στη δημιουργική τους «αντίσταση» – τη μεταμορφωτική, δηλαδή,  δύναμη της τέχνης.

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Συνεργασίας που από το 2014 διοργανώνει το Φεστιβάλ, Buffer Fringe, αναφέρει ότι η διοργάνωση αυτή, «θέτει ερωτήματα για ευαίσθητα θέματα, αμφισβητεί και ‘παίζει’ με κυρίαρχα αφηγήματα, δίνει χώρο σε καλλιτέχνες να εκφράσουν νέες ιδέες με καινοτόμους τρόπους, προωθεί το διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων, πυροδοτεί συζητήσεις και προωθεί την αλληλοκατανόηση».

Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα συνεργασιών και νέων έργων από καλλιτέχνες και οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, εμπνευσμένα από τη θεματική του Φεστιβάλ, «Μετα-τόπιση».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελλάδα Ευαγγέλου, αναφέρει, ότι από το 2004 στο Φεστιβάλ Buffer Fringe προσπαθούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα  : «Τι σημαίνει να αντιστέκεσαι; Τι σημαίνει να ενεργείς χωρίς αποκλεισμούς; Τι σημαίνει να ‘δημιουργείς το χώρο’ για να υπάρξουν και νέες ιστορίες;».

Απάντηση επιχειρείται να δοθεί «μέσω πολιτικής αστάθειας (ακόμα και εχθρότητας), μέσω πανδημίας και κοινωνικής αναταραχής» προσθέτει η κ. Ευαγγέλου, σημειώνοντας ότι  «κάθε χρόνο αναθεωρούμε αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στις κοινότητες μας, επειδή η τέχνη – όπως και η ζωή – κινείται διαρκώς, γι’ αυτό  και πρέπει να προσαρμοζόμαστε».

«Αυτό που επιθυμούμε περισσότερο στην Κύπρο είναι η σταθερότητα, αλλά όταν κάτι είναι πολύ σταθερό γίνεται άκαμπτο και στις τέχνες υπάρχει μια συνεχής ροή, όπου καινούργιες και παλιές ιστορίες ρέουν και διερευνούν την τωρινή κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κι έτσι βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις τέχνες να αντισταθούν», λέει η Ελλάδα Ευαγέλλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund των EEA & Norway Grants.

Το 2021 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του Σπιτιού της Συνεργασίας και της προώθησης μέσα απ’ αυτό του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Καθησυχάζουν το κοινό οι αρμόδιοι για κινδύνους από μολυσματικό κουνούπι
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο καιρου (5/10/22)
11:29
Ο Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδια για την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας
11:22
'Ολα για την ανατροπή η Κ19 της Ομόνοιας, στις 5 στο Δασάκι με τον Ερ.Αστέρα
10:56
Αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Κύπρου η Υπουργική Σύνοδος για Περιβάλλον, λέει ο ΠτΔ
10:51
Ινδία: Τουλάχιστον 32 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε φαράγγι (Βίντεο)
10:20
Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κάνει σε ένα λεπτό πρόγνωση του καρδιαγγειακού κινδύνου από τα μάτια
09:16
Τίτλοι Ειδήσεων 9:00 π.μ - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
09:00
Basketball Champions League : Πρεμιέρα με ήττα για την ΑΕΚ, 91-88 από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη
08:59
Στην παρουσία 71 υπουργών και 1000 αντιπροσώπων στη Λευκωσία η μεγαλύτερη Σύνοδος για το Περιβάλλον στη Μεσόγειο.
08:58
ΑΕΚ : Πλήγμα με Γκιούρτσο, δεν πάει Κωνσταντινούπολη
08:56
Σε τροχιά ανασχεδιασμού του συστήματος συντάξεων βρίσκεται η κυβέρνηση
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand