Με κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας για rapid tests αντιγόνου θα επισκέπτονται από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για τη διενέργεια τεστ στους μαθητές που το επιθυμούν. Στόχος είναι η διευκόλυνση των μαθητών για εξασφάλιση SafePass, αλλά και ο έγκαιρος εντοπισμός κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα, διασφαλίζοντας έτσι την κατά το δυνατό ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει καταρτίσει και κοινοποιήσει στις σχολικές μονάδες πρόγραμμα, με βάση το οποίο οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται εκ περιτροπής και ανά 72 ώρες σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλες τις Επαρχίες. Επιπρόσθετα, κατά τα Σαββατοκύριακα, τα σημεία δειγματοληψίας θα ενισχύονται με συνεργεία, ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και χωρίς ταλαιπωρία και οι μαθητές που χρειάζεται να κατέχουν SafePass.

Τονίζεται ότι οι κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές (12-17 ετών). Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν την πρώτη φορά συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων που δεν κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, δεν θα εξυπηρετείται από τις κινητές μονάδες στα σχολεία και για σκοπούς εξασφάλισης SafePass, τα άτομα αυτά οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR ή rapid test με ισχύ 72 ωρών από ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια ή φαρμακεία, με ιδία έξοδα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.