Εκατόν εξήντα δύο άτομα σε οίκους ευγηρίας αναμένεται να λάβουν σήμερα Παρασκευή την τρίτη δόση εμβολίου

Εκατόν εξήντα δύο άτομα που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας αναμένεται να εμβολιαστούν σήμερα, Παρασκευή με την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί σε 90 άτομα στη Λάρνακα, σε 30 άτομα στη Λευκωσία και σε 42 άτομα στην Πάφο.

«Σήμερα ξεκινήσαμε για την τρίτη δόση και σήμερα θα λάβουν αυτή την τρίτη δόση 162 άτομα σε οίκους ευγηρίας. Στη Λάρνακα 90, στη Λευκωσία 30 και στην Πάφο 42», δήλωσε η κα. Γιαννάκη. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις 8.30 το πρωί και θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι.

Εξήγησε δε, ότι τις επόμενες ημέρες η χορήγηση της τρίτης δόσης θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος που εκπονείται από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

«Προχωρούμε πολύ δυναμικά, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο κι επίσης θέλουμε οι στόχοι του Υπουργού Υγείας να υλοποιηθούν», δήλωσε η Χριστίνα Γιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες την έναρξη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών, σε διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 78,8%, ενώ ποσοστό 74,5% ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος walk -in έχει ανέλθει σε 47.000, σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες 16-17 το ποσοστό που έχει λάβει την πρώτη δόση ανέρχεται στο 36,8% ή περίπου 7.000 άτομα. Περίπου 7.000 είναι οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και στις ηλικίες 12-15.

«Ήταν ένας στόχος του Υπουργού Υγείας να φθάσουμε στο τέλος του Αυγούστου, γύρω στο 80%. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 79%», σημείωσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:50

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΑΜ
15:02
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να αντλήσει διδάγματα από το έπος του '40, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
14:31
Απαντούμε ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ
14:30
Με στίχους του Κωστή Παλαμά το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
14:27
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
13:36
Μπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι, έχουμε την ευκαιρία με Ανόρθωση» (video)
13:06
Ο Βασίλης Δημητρίου στο ντέρμπι Ομόνοια - Ανόρθωση / Στο VAR o Αzeveto Malheiro Miguel
12:35
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
12:21
Η απόφαση του Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά», λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας
12:18
Σημασία έχουν οι όροι εντολής, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ
11:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand