Τα κατεχόμενα πέρασαν στην ψηφιακή εκπαίδευση εναρμονιζόμενα με την Τουρκία

Την Τουρκία ευχαρίστησε ο ‘υπουργός παιδείας’ Ολγκούν Αμτζάογλου για την ψηφιακή εκπαίδευση στην οποία πέρασαν τα κατεχόμενα εναρμονιζόμενα με το σύστημα ψηφιακής υποδομής που ανέπτυξε το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Ο Ολγκούν Αμτζάογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, ο ‘υπουργός παιδείας’ είπε ότι η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στην ψηφιακή εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και το υλικό είναι πολύ σημαντική για περίπου 53 χιλιάδες μαθητές και 6 χιλιάδες δάσκαλους στα κατεχόμενα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι “η ‘τδβκ’ είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ‘κράτος’ με αφοσιωμένους ανθρώπους, σύγχρονους θεσμούς και πλουραλιστική δημοκρατία”, προσθέτοντας ότι “οι Τ/Κ αδελφοί μας έχουν μια προνομιακή θέση στις καρδιές μας”. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μας, είναι η σημαντικότερη εγγύηση για το λαμπρό μέλλον του Τ/ λαού”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη πως “θεωρούμε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της συνεργασίας μας το γεγονος ότι η ψηφιακή υποδομή που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο μας εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στη ‘χώρα’ σας. Είμαστε ικανοποιημένοι που σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανάπτυξή του (στην Τουρκία) ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες εναρμόνισης με το λογισμικό της ‘τδβκ’”

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη “θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις απαραίτητες δραστηριότητες συντονισμένα, ειδικά για να αυξήσουμε την αναγνώριση των πανεπιστημίων σας στη διεθνή κοινότητα και για να κάνετε τη ‘χώρα’ σας σημαντικό κέντρο όσον αφορά την εκπαίδευση”.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:20

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.