Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε, σήμερα, τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα κ. Mark Gregory Allen. Τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος του Καναδά στην Κύπρο κα Ρίτα Σεβέρη.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου-Καναδά, στη βάση κοινών αρχών και αξιών.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική στάση αρχών που τηρεί ο Καναδάς στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αναφερόμενη στις τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η κα Δημήτριου υπογράμμισε τη δεδηλωμένη θέληση και ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας για όλη την Κύπρο και τους πολίτες της.

Ο Καναδός Ύπατος Αρμοστής επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το θέμα της Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA). Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αναμένεται εκ νέου κατάθεση κυρωτικού νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επικύρωση από την Ολομέλεια του Σώματος.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα ισότητας των φύλων, ειδικότερα τα μέτρα που λαμβάνονται για την εκπροσώπηση περισσότερων γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Ο κ. Allen σημείωσε την αυξημένη συμμετοχή γυναικών στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, μετά από τις πρόσφατες εκλογές στις 20Σεπτεμβρίου 2021. Συζητήθηκε τέλος η κατάσταση στις δύο χώρες σε σχέση με την πανδημία του Covid-19.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.