Τα καύσιμα επαρκούν, διαβεβαιώνει η βρετανική κυβέρνηση

Ο λόγος που σχηματίζονται μεγάλες ουρές οχημάτων έξω από τα πρατήρια καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και που πάνω από τα μισά εξ αυτών έχουν ξεμείνει από καύσιμα είναι οι αχρείαστες αγορές πανικού από οδηγούς, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει επάρκεια καυσίμων και ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να επιστρατευθούν στρατιώτες για να καλύψουν τις κενές θέσεις οδηγών βυτιοφόρων.

Ζήτησε για ακόμα μία φορά από τους πολίτες να αγοράζουν βενζίνη μόνο όταν χρειάζεται, όπως κάνουν συνήθως, και εκτίμησε ότι η κατάσταση «θα ηρεμήσει», καθώς οι πιο ανήσυχοι οδηγοί θα έχουν ήδη γεμίσει τα οχήματά τους.

Κατά τον κ. Γιούστις η έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων, στην οποία οφείλονταν οι άδειες αντλίες στα πρώτα πρατήρια, δεν αποτελεί «τεράστιο πρόβλημα» και θα ήταν «εντελώς διαχειρίσιμη» αν δεν υπήρχε υπερβολική αντίδραση στις αναφορές των ΜΜΕ για λίγα κλειστά πρατήρια.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο κόσμος να αγοράζει πετρέλαιο όπως θα έκανε κανονικά. Δεν υπάρχει έλλειψη (καυσίμων). Έχουν υπάρξει κάποιες ελλείψεις οδηγών οχημάτων βαρέως φορτίου που μεταφέρουν το πετρέλαιο στα πρατήρια, αλλά για την ακρίβεια αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά περιορισμένο», συνόψισε ο κ. Γιούστις.

Ο σύνδεσμος PRA που εκπροσωπεί περίπου 5.500 από τους σχεδόν 9.000 πρατηριούχους της χώρας έχει ενημερώσει πως έως και τα 2/3 των μελών του έχουν αναφέρει πως έχουν ξεμείνει από καύσιμα ή θα ξεμείνουν σύντομα.

Τη διαβεβαίωση περί επάρκειας καυσίμων και ότι δεν υπάρχει για την ώρα ανάγκη να χρησιμοποιηθούν στρατιώτες για τη μεταφορά καυσίμων έδωσε και εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κυβέρνηση πάντως τελεί υπό πίεση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την επάρκεια των καυσίμων και στα πρατήρια, πέρα από τα διυλιστήρια και τους αποθηκευτικούς χώρους.

Υπάρχουν μεταξύ άλλων προτροπές να προσδιοριστούν συγκεκριμένα πρατήρια για κατά προτεραιότητα χρήση από εργαζομένους σε κρίσιμα επαγγέλματα, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά νοσηλευτών ή δασκάλων που δυσκολεύονται να βρουν καύσιμα για να πάνε στα νοσοκομεία ή στα σχολεία τους. Το αίτημα στήριξε και ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:34

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand