Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά σε τρία κρατίδια της Ινδίας, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη απόψε το βράδυ του κυκλώνα Γκούλαμπ στις ανατολικές ακτές της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο κυκλώνας, με ριπές ανέμους έως 95 χιλιόμετρα/ώρα, αναμένεται να αγγίξει έδαφος μεταξύ των παράκτιων κρατιδίων Οντίσα και Άντρα Πραντές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας.

Προερχόμενη από τον Κόλπο της Βεγγάλης, η καταιγίδα θα συνοδεύεται επίσης από «εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις», συμπλήρωσε το ινστιτούτο σε ένα μετεωρολογικό δελτίο.

Οι αρχές των δύο κρατιδίων που απειλούνται ζήτησαν, επομένως, από τους κατοίκους που διαμένουν κοντά στις ακτές να απομακρυνθούν από τις εστίες τους προς ασφαλέστερες τοποθεσίες, την ώρα που εκατοντάδες διασώστες εστάλησαν στην περιοχή.

Οι αρχές της Δυτικής Βεγγάλης, βόρεια της Οντίσα, ανέφεραν επίσης πως θα λάβουν προληπτικά μέτρα, αν και το κρατίδιο δεν θα πληγεί απευθείας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Έχουμε ήδη απομακρύνει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, που έχουν μεταφερθεί σε σχολεία και κυβερνητικά κτίρια, τα οποία μετατρέψαμε σε καταφύγια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του κρατιδίου, ο Μπανκίμ Χάζρα.

Στην Οντίσα, η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε επτά περιοχές, σύμφωνα με τον αξιωματούχο Π.Κ Τζένα, ενώ στο Άντρα Πραντές, 85.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.