Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν

Σε ευρεία και επείγουσα σύσκεψη προχώρησαν οι αρμόδιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωσης με θέμα την αποτροπή της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης από το Αφγανιστάν μετά την τελική επικράτηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία της χώρας.

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευελπιστούν να προχωρήσουν σε δράσεις που θα αποτρέψουν μία νέα προσφυγική κρίση, όπως την τελευταία που διαδραματίστηκε το 2015, μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Τότε η Ένωσης ήταν απροετοίμαστη και πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης, με το ποσοστό τους να μοιράζεται σε αρκετές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Ένα νέο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν είναι αρκετά πιθανό να δημιουργήσει νέες εντάσεις μεταξύ των μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Ένωσης θεωρείται αρκετά πιθανό να χρηματοδοτηθούν δομές για τους πρόσφυγες σε χώρες που βρίσκονται στα σύνορα με το Αφγανιστάν σε μία προσπάθεια να μην ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Σε επιστολή που απέστειλε στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ylva Johansson πριν από τη συνάντηση, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως  το μπλοκ των 27 κρατών «πρέπει να απέχει από εξαιρετικά επιζήμιες απαντήσεις που δίνουν έμφαση στη διατήρηση της προστασίας των συνόρων της ΕΕ και στην πρόταση ή τη λήψη μέτρων που μετατοπίζουν ευθύνη για την προστασία των προσφύγων σε τρίτες χώρες ».

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προειδοποιεί ότι έως και μισό εκατομμύριο Αφγανοί θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μέχρι το τέλος του έτους. Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης εκτιμά ότι 2,6 εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες φιλοξενούνται ήδη κυρίως από το Ιράν και το Πακιστάν.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.