Η μικρή Άσια άρχισε θεραπεία στην Τουρκία, σύμφωνα με το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα

Η μικρή Άσια που πάσχει από νωτιαία μυϊκή δυστροφία (SMA) άρχισε θεραπευτική αγωγή με χάπια στις 22 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Şehir της ‘Αγκυρας στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της υγείας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η μικρή Άσια Πολατλί στάλθηκε στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα και το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να πληρώσει τα έξοδα θεραπείας.

Η μητέρα της μικρής, Γκιουλέρ Πολατλί μιλώντας στην Γενί Ντουζέν είπε ότι έδωσαν στο παιδί την πρώτη δόση της θεραπείας για «μυϊκή απώλεια». Πρόσθεσε ότι αυτή η θεραπεία είναι ανεξάρτητη από τη γονιδιακή, η οποία θα θεραπεύσει πλήρως την Ασία.

«Υπάρχει ακόμη ανάγκη για χρήματα για τη γονιδιακή θεραπεία, η συνέχιση της εκστρατείας είναι σημαντική για εμάς. Η θεραπεία για τη μυϊκή απώλεια κερδίζει απλώς χρόνο μέχρι την άλλη θεραπεία. Σας παρακαλώ ας συνεχίσουμε την εκστρατεία», ανέφερε η μητέρα της μικρής Άσια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας στην εφημερίδα Κίπρις, η Γκιουλέρ Πολατλί ανέφερε ότι ακόμα δεν επικοινώνησε κανείς μαζί τους από τη «νότια Κύπρο». «Δεν έχουμε ξεκάθαρες πληροφορίες. Διεξάγονται συνομιλίες, λένε, όμως δεν θα ήταν σωστό να ανακοινωθεί κάτι λανθασμένο χωρίς να υπάρξει ξεκάθαρη πληροφόρηση».

Ο βασικός μας στόχος είναι η γονιδιακή θεραπεία Zolgensma. Χρειάζονται 2,5 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτή τη θεραπεία, πρόσθεσε η μητέρα.

Η Κίπρις γράφει ότι αναπτέρωσε τις ελπίδες της οικογένειας του παιδιού η δήλωση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χαζτηπαντέλα ότι η Δημοκρατία είναι έτοιμη να καλύψει το κόστος θεραπείας της Άσια. Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι το φάρμακο που άρχισε να δίδεται στην μικρή είναι το Spinraza, όμως το φάρμακο που πραγματικά θα τη θεραπεύσει είναι το Zolgensma για το οποίο χρειάζονται 2,5 εκ δολάρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.