Η Κυβέρνηση θα στηρίξει ακόμα μια φορά τον πρωτογενή τομέα, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα στηρίξει ακόμα μια φορά τον πρωτογενή τομέα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο συσκευαστήριο πατατών στο Δασάκι Άχνας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως άκουσε «με πολλή-πολλή προσοχή τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Δυστυχώς και λόγω της πανδημίας αλλά και της αύξησης των κόστων, λιπασμάτων, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού αλλά και επειδή η γεωργία, όχι μόνο τώρα αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είναι ένα κουμάρι, κάποτε πετυχαίνεις τη σοδειά κάποτε όχι».

Πρόσθεσε ότι «είναι αυτούς τους ανθρώπους που κατανοώ απόλυτα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μαζί με την Κυβέρνησή μας, που πιστεύω ότι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων, θα στηρίξει ακόμα μια φορά τον πρωτογενή τομέα. Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος, δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία χωρίς να έχεις γεωργία» είπε και σημείωσε πως «στη δεκαετία του ’40 και του ’50 ακόμα και στις αρχές του ’60, η σοδειά μιας χρονιάς ήταν αρκετή ο γεωργός να αγοράσει το χωράφι που καλλιεργούσε».

Τώρα, συνέχισε «δυστυχώς ο γεωργός, γονατισμένος από τις υποχρεώσεις αναγκάζεται πολλές φορές να πουλήσει από το μάλι του για να μπορεί να συνεχίσει να είναι γεωργός. Δεν είναι εύκολα τα ζητήματα και δεν μπορούν να λυθούν με μαγικό ραβδί, αλλά κατανοώ πλήρως την αναγκαιότητα το κράτος να στηρίξει την ραχοκοκαλιά της υπαίθρου που είναι κατά κανόνα, είτε γεωργοί, είτε κτηνοτρόφοι».  

Από την πλευρά του ο Νίκος Βάσιλας, Κοινοτάρχης Άχνας και Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Πατατοπαραγωγών ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη στην περιοχή προκειμένου να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και σημείωσε πως ο κ. Νεοφύτου «θα προσπαθήσει να βοηθηθούν οι πατατοπαραγωγοί τόσο για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο μέλλον αλλά και για τις ζημιές που έπαθαν  λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.