Η βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας είναι η βιομηχανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη βιομηχανία Vitatrace, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως πληροφορήθηκε από τον βιομήχανο, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ότι από τον κύκλο εργασιών σχεδόν το 40% της εταιρείας είναι εξαγωγές.

Πρόσθεσε πως "σε μια χώρα που είναι κυρίως εισαγωγική, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, το να επισκέπτομαι κυπριακές βιομηχανίες που παράγουν και μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το 40% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές, με κάνει ιδιαίτερα περήφανο".

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως πρέπει να δώσουμε σημασία στην παραγωγή, στην πραγματική οικονομία. "Καλές οι υπηρεσίες, καλά τα οικονομικά εργαλεία, καλός ο τουρισμός, καλή η ανάπτυξη γης, καλή η εκπαίδευση, η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, παγκόσμια, είναι η βιομηχανία, η πραγματική παραγωγή", ανέφερε. 

Συνεχάρη τον κ. Αγκαστινιώτη και τη ομάδα του, σημειώνοντας πως "παρατηρώ ακόμη σε μια επίσκεψη όταν συναντώ ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα με σωστό προγραμματισμό, συγυρισμένους, προσεχτικούς, και το μόνο που ακούω είναι τα σχέδιά τους για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες".

Γιατί η Κύπρος, πρόσθεσε, "δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και της μουρμούρας. Η Κύπρος είναι η Κύπρος της επιτυχίας. Και μπορούμε όλοι να φτιάξουμε ακόμη καλύτερη Κύπρο. Έχουμε προβλήματα; Βεβαίως. Έχουμε αστοχίες; Βεβαίως. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο παρά τη μουρμούρα, τα λάθη και τις παραλείψεις, υπάρχουν μεγάλες και εθνικές επιτυχίες και υπάρχουν πολύ περισσότερες ιδιωτικές επιτυχίες", επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Είμαστε μια βιομηχανία εξαγωγική, εργοδοτούμε σχεδόν αποκλειστικά Κύπριους, εξάγουμε σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εξειδικευόμαστε στην υγεία και διατροφή των ζώων. Είμαστε συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία με πολλές προοπτικές και ευχαριστούμε την πολιτεία για τη στήριξη, ιδιαίτερα για τα σχέδια χορηγιών της μεταποιητικής βιομηχανίας για την αγροτική οικονομία", σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand