Η βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας είναι η βιομηχανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη βιομηχανία Vitatrace, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως πληροφορήθηκε από τον βιομήχανο, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ότι από τον κύκλο εργασιών σχεδόν το 40% της εταιρείας είναι εξαγωγές.

Πρόσθεσε πως "σε μια χώρα που είναι κυρίως εισαγωγική, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, το να επισκέπτομαι κυπριακές βιομηχανίες που παράγουν και μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το 40% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές, με κάνει ιδιαίτερα περήφανο".

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως πρέπει να δώσουμε σημασία στην παραγωγή, στην πραγματική οικονομία. "Καλές οι υπηρεσίες, καλά τα οικονομικά εργαλεία, καλός ο τουρισμός, καλή η ανάπτυξη γης, καλή η εκπαίδευση, η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, παγκόσμια, είναι η βιομηχανία, η πραγματική παραγωγή", ανέφερε. 

Συνεχάρη τον κ. Αγκαστινιώτη και τη ομάδα του, σημειώνοντας πως "παρατηρώ ακόμη σε μια επίσκεψη όταν συναντώ ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα με σωστό προγραμματισμό, συγυρισμένους, προσεχτικούς, και το μόνο που ακούω είναι τα σχέδιά τους για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες".

Γιατί η Κύπρος, πρόσθεσε, "δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και της μουρμούρας. Η Κύπρος είναι η Κύπρος της επιτυχίας. Και μπορούμε όλοι να φτιάξουμε ακόμη καλύτερη Κύπρο. Έχουμε προβλήματα; Βεβαίως. Έχουμε αστοχίες; Βεβαίως. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο παρά τη μουρμούρα, τα λάθη και τις παραλείψεις, υπάρχουν μεγάλες και εθνικές επιτυχίες και υπάρχουν πολύ περισσότερες ιδιωτικές επιτυχίες", επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Είμαστε μια βιομηχανία εξαγωγική, εργοδοτούμε σχεδόν αποκλειστικά Κύπριους, εξάγουμε σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εξειδικευόμαστε στην υγεία και διατροφή των ζώων. Είμαστε συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία με πολλές προοπτικές και ευχαριστούμε την πολιτεία για τη στήριξη, ιδιαίτερα για τα σχέδια χορηγιών της μεταποιητικής βιομηχανίας για την αγροτική οικονομία", σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:17
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:16
Συλλήψεις για την υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας σε αυλή οικίας στο Μενεού
16:01
Καταδικάζει το Υπουργείο εξωτερικών τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τέμενος
14:50
Την ελπίδα οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων να ακούσουν τους πολίτες εξέφρασε η Ολγκίν
14:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
13:08
Κίνα: Αυξήθηκαν 100% τα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό
12:58
Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος
12:55
Να κάνουν βήματα προς τα εμπρός κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τατάρ η Ολγκίν (Βίντεο)
12:46
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν (Βίντεο)
12:11
Στους 1.400 ο αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο
12:07
Η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών ανακοίνωσε έμπρακτη συμμετοχή στην προσπάθεια "Αμάλθεια"
12:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.