Σύσκεψη 6 δημάρχων Λάρνακας για Ενθάρρυνση των μη εμβολιασμένων Δημοτών για να εμβολιαστούν

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημάρχων της επαρχίας Λάρνακας σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στα Κεντρικά  Γραφεία του Δήμου Λάρνακας για συζήτηση του θέματος «Ενθάρρυνση των μη εμβολιασμένων Δημοτών για να εμβολιαστούν».

Εκ μέρους των έξι δημάρχων δήλωση έκανε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ο οποίος ανέφερε πως θα ενισχύσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού στην επαρχία Λάρνακας αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας η Λάρνακας είναι η επαρχία με το πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Τους τελευταίους μήνες χάσαμε αρκετούς νέους ανθρώπους φίλους, συνδημότες και συμπολίτες μας από όλη την επαρχία Λάρνακας γι’ αυτό και δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς και να μην συμβάλουμε σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Οι έξι δήμοι της Λάρνακας ενώνουν την φωνή τους με το υπουργείο υγείας και αποφάσισαν την υλοποίηση τεσσάρων μέτρων ως μια άμεση προσπάθεια στήριξης της πρωτοβουλίας.

Α. 15-20 άτομα Λαρνακείς οι οποίοι θα προέρχονται από όλους τους χώρους όπως για παράδειγμα την πολιτική, την ιατρική, την εκκλησία και από τον χώρο του αθλητισμού θα συμμετάσχουν στην παραγωγή οπτικοακουστικών ταινιών τα οποία θα προβάλλονται από τοπικά και παγκύπρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήμων και κοινοτήτων της Λάρνακας μέσα από τα οποία θα περνά το μήνυμα της σημασίας και της ανάγκης του εμβολιασμού.

Β. Η επαρχία έχει ορισμένους περιφερειακούς δήμους με το κέντρο εμβολιασμού να λειτουργεί στην πόλη, οι δήμοι θα ζητήσουν από το υπουργείο υγείας η κινητή μονάδα εμβολιασμού να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε περιφερειακούς δήμους και κοινότητες της Λάρνακας.

Γ. Μεγάλη εκδήλωση η οποία θα απευθύνεται στην νεολαία σε χώρους όπως η πλατεία Ερμού που συχνάζουν αρκετοί νέοι με live link και κάποιες άλλες δραστηριότητες τις οποίες πάλι θα επισκεφθούν διάφοροι Λαρνακείς οι οποίοι θα στέλνουν διάφορα μηνύματα της σημασίας και της ανάγκης του εμβολιασμού.

Δ. Κάποια κίνητρα που θα σκεφτούν οι δήμοι να δώσουν στους πολίτες που θα εμβολιαστούν.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί ανακωχή στη βόρεια Υεμένη
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand