Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καθαρισμό των ακτών. Τον καθαρισμό της παραλίας διοργάνωση η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΚΤΗ.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ δήλωσε στο ΡΙΚ πως σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών και γι' αυτό έχουμε μαζευτεί εδώ για να βοηθήσουμε στον καθαρισμό των ακτών.

Godith.jpg

Προφανώς το να ρίχνουμε πλαστικά στην θάλασσα είναι κάτι για το οποίο τόσο εγώ όσο και ο πρωθυπουργός ενδιαφερόμαστε προσωπικά. Όπως υπολογίζεται μέχρι το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά από ψάρια, και μεταξύ 8 και 10 εκατομμυρίων πλαστικά θα καταλήγουν στον ωκεανό.

Η απόθεση αποβλήτων είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του ανέφερε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, επειδή ότι αποβάλλουμε – ρίχνουμε στο περιβάλλον είπε, καταλήγει στον ωκεανό και επηρεάζει το οικοσύστημα και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όπως και την τροφική αλυσίδα. Πολλά επίσης πλαστικά καταλήγουν στο στομάχι των ψαριών σαν μικροσκοπικά κομμάτια και δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό αυτό είναι επιβαρυντικό για την υγεία μας ή πόσο επιβλαβές είναι για το περιβάλλον.

Είναι ιδιαίτερα θετικό και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ με τον φορέα ΑΚΤΗ σήμερα. Είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε κάθε χρόνο και πιστεύω ότι είναι θαυμάσιο που πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει σήμερα εδώ για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών για να βοηθήσουν στην μείωση της μόλυνσης πρωτού το πρόβλημα γίνει ανεξέλεγκτο για όλους.

Η Ξένια Λοϊζίδου (Πρέσβειρα των Ακτών της Μεσογείου του ΟΗΕ για το 2021) εκ μέρους της ΑΚΤΗΣ δήλωσε στο ΡΙΚ πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον καθαρισμό των ακτών και είναι η δεύτερη χρονιά που την γιορτάζουμε με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Ευχαριστούμε πολύ την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ για την υποστήριξη.

godith 4.jpg

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ακτών έχουμε και την δράση της ΑΚΤΗΣ #potavristou η οποία φέτος υποστηρίζεται από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και εφαρμόζεται διεθνώς αφού έχουμε λάβει ενημέρωση ότι υλοποιείται το #potavristou σε πάνω από 20 χώρες μέχρι στιγμής.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε δράσεις που να ευαισθητοποιούν όλους μας για το πόσο σημαντική είναι η διαχείριση των απορριμμάτων των σκουπιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε κάνει τις θάλασσες και των πλανήτη μας χωματερές και ότι πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε σκουπίδια ελεύθερα στην φύση.

Από τον καθαρισμό της παραλίας συγκεντρώθηκαν 23 κιλά σκουπίδια και περισσότερα από 800 αποτσίγαρα.

Aνταπόκριση: Σταύρος Χατζησάββας/Λάρνακα

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.