Τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού και θέματα ευάλωτων προσώπων, συζήτησαν ΥΠΕΡΓ και Σιζόπουλος

Θέματα όπως τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος και την βοήθεια προς τους γονείς έτσι ώστε να επιδοτείται μέρος των τροφείων για τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς αλλά και γενικά για θέματα που αφορούν ευάλωτες οικογένειες και ευάλωτα πρόσωπα, συζήτησαν η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

«Στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερες οικογένειες μπορούμε και πρόσωπα τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες», υπογράμμισε η κ. Αμιλιανίδου, ύστερα από τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι άρχισαν ήδη οι συζητήσεις στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα.

Τέλος, η Υπουργός ανέφερε ότι οι εισηγήσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ «είναι πάντοτε βοηθητικές για το έργο μας» και ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο για αυτή τη συνεργασία τους.

«Είμαστε πάντοτε στην διάθεση σας και εισηγήσεις καλοδεχούμενες για να μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υλοποιήσουμε το έργο το οποίο έχουμε ως στόχο, ως Κυβέρνησης και ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», σημείωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι συζήτησαν επίσης το θέμα που αφορά την επέκταση της γονικής άδειας στους γονείς και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει να εφαρμοστεί έτσι ώστε να αποκλείσουμε, όπως είπε, «οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις σε εργαζόμενες μητέρες αλλά να αξιοποιήσουμε τα θετικά από την παράταση του χρόνου της γονικής άδειας».

Ανέφερε επίσης ότι αντάλλαξαν και κάποιες απόψεις για θαλασσαιμικούς οι οποίοι λόγω αδυναμίας εργασίας, όπως ανέφερε, «μπορεί να μην ικανοποιούν τα κριτήρια για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 50 χρόνων όπως έχει ήδη εφαρμοστεί από πλευράς του Υπουργείου».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε την κ. Αιμιλιανίδου «για την πολύ θετική και εποικοδομητική ανταπόκριση την οποία είχε σε αυτές τις συζητήσεις που έχουμε καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό», όπως είπε, «και οι οποίες αποβαίνουν προς όφελος κυρίως των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Ο κ. Σιζόπουλος διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει σε ένα πνεύμα συνεργασίας, εποικοδομητικής συναίνεσης για να συμβάλει όσο μπορεί στην διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών προς όφελος των εργαζομένων».

Κυρίως των εργαζομένων, συνέχισε, «που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η οικονομία μας έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα τα οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πολιτών».

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Βαρχέλι: Αποκλιμάκωση από την Τουρκία αλλά οι λόγοι που διατηρούν στάσιμη την ενταξιακή διαδικασία παραμένουν
19:11
ΑΚΕΛ :Αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια
18:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand