Μπορέλ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε» για το σχέδιο του συμφώνου ασφαλείας ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε για το σύμφωνο ασφαλείας ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού και «θα αναλύσει τις συνέπειές του», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε για το σχέδιο αυτό και βρισκόμαστε σε επαφές για να αναλύσουμε καλύτερα αυτήν την συμμαχία», δήλωσε ο Πέτερ Στάνο.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα την στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού.

«Η ανάλυση αυτής της κατάστασης και η αποτίμηση των συνεπειών αυτής της συμμαχίας θα γίνουν κατά την προσεχή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, και προσφέρουν μία ευκαιρία για συζητήσεις για την συμμαχία αυτή», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τήρησε επιφυλακτική στάση απέναντι στο τριμερές σύμφωνο. Σε ερώτηση σχετικά με την οργή της Γαλλίας για την ακύρωση του συμβολαίου με την Αυστραλία για την κατασκευή υποβρυχίων και τις συνέπειες της οργής αυτής στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Αυστραλία για την συνομολόγηση συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στις συνομιλίες και στις σχέσεις με την Αυστραλία».

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:48

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.