ΗΠΑ: Με στόχο την ανάληψη δράσης για το κλίμα ο Μπάιντεν συγκαλεί αύριο ψηφιακή διάσκεψη του φόρουμ MEF

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει αύριο, Παρασκευή, μία ψηφιακή διάσκεψη του Φόρουμ των Μεγάλων Οικονομιών (MEF) για να συζητήσει τα σχέδια του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με άλλους ηγέτες, πριν από την διοργάνωση της μεγάλης διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, η οποία είναι γνωστή ως COP 26 που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η πραγματοποίηση της αυριανής ψηφιακής διάσκεψης από τον πρόεδρο Μπάιντεν έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχεδίων των χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πριν από τη διάσκεψη της Σκωτίας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ακολουθεί τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών που οργάνωσε ο Μπάιντεν νωριτερα μέσα στη χρονιά για να συζητήσει τους στόχους για το κλίμα.

«Στη συνάντηση του MEF ο πρόεδρος θα δώσει έμφαση τόσο στον επείγοντα χαρακτήρα, όσο και στα οφέλη από μια πιο δυνατή ανάληψη δράσης για το κλίμα. Ο ίδιος θα καλέσει τους ηγέτες να ενισχύσουν τις φιλοδοξίες τους για το κλίμα στο δρόμο προς την COP 26, αλλά και στα χρόνια πέρα από αυτή», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος θα συνοψίσει σχέδια για την αξιοποίηση του MEF μετά τη Γλασκόβη, ως ένα σημείο εκκίνησης για συλλογικές και συγκεκριμένες προσπάθειες κλιμάκωσης της δράσης για το κλίμα, μέσω αυτής της αποφασιστικής δεκαετίας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Απρίλιο ένα νέο στόχο μείωσης των εκπομπών του θερμοκηπίου από τις ΗΠΑ κατά 50%-52% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, αλλά και μέσω της άσκησης πιέσεων σε άλλες χώρες για την ενίσχυση των φιλοδοξιών που έχουν αναφορικά με την επίτευξη των στόχων τους σε σχέση με το κλίμα. Ένας τρόπος που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι η μείωση των εκπομπών του μεθανίου, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το διοξείδιο του άνθρακα, ως προς την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συμφωνήσει στη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά περίπου 1/3 μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ ασκούν πιέσεις σε άλλες μεγάλες οικονομίες για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια, σύμφωνα με έγγραφα που έχει διαβάσει το Reuters. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί κατά την αυριανή ψηφιακή διάσκεψη. Ο ίδιος αξιωματούχος αρνήθηκε να προσδιορίσει τις χώρες που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη, δηλώνοντας ότι είναι ακόμη ανοιχτή η λίστα δήλωσης των συμμετοχών.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Σύλληψη τριών προσώπων για διάρρηξη και κλοπή κατοικίας στη Λεμεσό
11:10
Στον "αέρα" η μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία
10:46
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Δεν μπορεί να ζητείται συνεχώς νέα οικονομική στήριξη του ΓεΣΥ
10:20
Αισθητός στην Κύπρο σεισμός με επίκεντρο τα δυτικά της χώρας
09:56
Αίγυπτος: Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Κάιρο και άλλες πόλεις
09:47
Επαρχία Αμμοχώστου: Νέα σύλληψη αναφορικά με την χθεσινή συμπλοκή νεαρών
09:46
To Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησε από τον Μπορέλ να υποβάλει προτάσεις εναντίον της Τουρκίας
09:29
Δύο οδηγοί φέρονται να οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
09:01
Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου
08:55
Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν στη Μόσχα
08:18
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας υπέρ της κατάργησης της νομικής ασυλίας του μονάρχη
08:15
Καταγγέλθηκαν 17 πολίτες και τέσσερα υποστατικά για παραβιάσεις των μέτρων κατά του COVID
07:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand