Προειδοποιήσεις ειδικών στη Βρετανία για τη διασπορά του κορωνοϊού χωρίς την επιβολή μέτρων

Έως και 7.000 φορείς του κορωνοϊού θα μπορούσαν να εισάγονται σε νοσοκομείο κάθε μέρα στην Αγγλία ήδη από τον επόμενο μήνα αν η βρετανική κυβέρνηση δε λάβει εγκαίρως προστατευτικά μέτρα, προειδοποίησαν επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον.Η προειδοποίηση προκύπτει από νέα υπολογιστικά μοντέλα της επιστημονικής επιτροπής SAGE από την περασμένη εβδομάδα.


Παρά την προειδοποίηση ο Πρωθυπουργός Τζόνσον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν επαναφέρει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο για την ώρα. Παρουσίασε, ωστόσο, ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που αυξηθεί σε αφόρητο επίπεδο η πίεση επί του συστήματος υγείας NHS.


Οι επιστημονικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει παρά πολύ για την επιβολή των μέτρων του σχεδίου Β, όπως η επαναφορά της χρήσης μάσκας, η εκ νέου σύσταση για τηλεργασία και η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού.


Επισήμαναν πως οι αριθμοί κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων είναι υψηλότεροι σήμερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.


Οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν αύξηση των κρουσμάτων τους προσεχείς μήνες λόγω της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία και των εργαζομένων στα γραφεία τους.


Η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού στην Αγγλία θα μπορούσε να ανεβεί από το 1 στο 1,5, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται από 2.000 έως 7.000 ημερησίως ακόμα και από τον Οκτώβριο, ενδεχομένως δηλαδή υπερβαίνοντας την κορύφωση του χειμώνα, όταν 4.500 ασθενείς κάθε μέρα έχρηζαν νοσηλείας. Αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 φορείς εισάγονται σε νοσοκομείο καθημερινά.


Η επιτροπή των ειδικών σημειώνει ότι αν έστω μικρά περιοριστικά μέτρα εφαρμοστούν εγκαίρως, πριν από μία παγιωμένη αύξηση στα κρούσματα, τότε θα υπήρχε συγκράτηση της διασποράς του ιού και θα αποτρεπόταν ένα νέο κύμα μαζικών νοσηλειών.


Όπως τονίζουν, σε διαφορετική περίπτωση «θα μπορούσε να είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας» για το NHS που έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει τη γρίπη, τις επιπτώσεις της Covid διάρκειας και άλλες νόσους.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:51

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
ΓΓ ΟΗΕ: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
21:48
Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη
21:34
Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
21:32
ΗΠΑ: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Βιρτζίνια
21:07
Μπορέλ: Ανησυχία για αντιδημοκρατικές πρακτικές στις ρωσικές εκλογές, η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία
20:51
Νέο σκάφος με μετανάστες εντόπισε η Λιμενική ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
20:38
Ένας θάνατος και 156 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα
19:54
Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι
19:51
Ρωσία: Πολεμικά πλοία άρχισαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα
19:45
Ρωσία-εκλογές: Ο Ραμζάν Καντίροφ κέρδισε το 99% των ψήφων στην Τσετσενία
19:14
Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση
18:56
Εκνευρισμένος» με την υστέρηση των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
18:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand