Προειδοποιήσεις ειδικών στη Βρετανία για τη διασπορά του κορωνοϊού χωρίς την επιβολή μέτρων

Έως και 7.000 φορείς του κορωνοϊού θα μπορούσαν να εισάγονται σε νοσοκομείο κάθε μέρα στην Αγγλία ήδη από τον επόμενο μήνα αν η βρετανική κυβέρνηση δε λάβει εγκαίρως προστατευτικά μέτρα, προειδοποίησαν επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον.



Η προειδοποίηση προκύπτει από νέα υπολογιστικά μοντέλα της επιστημονικής επιτροπής SAGE από την περασμένη εβδομάδα.


Παρά την προειδοποίηση ο Πρωθυπουργός Τζόνσον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν επαναφέρει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο για την ώρα. Παρουσίασε, ωστόσο, ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που αυξηθεί σε αφόρητο επίπεδο η πίεση επί του συστήματος υγείας NHS.


Οι επιστημονικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει παρά πολύ για την επιβολή των μέτρων του σχεδίου Β, όπως η επαναφορά της χρήσης μάσκας, η εκ νέου σύσταση για τηλεργασία και η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού.


Επισήμαναν πως οι αριθμοί κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων είναι υψηλότεροι σήμερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.


Οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν αύξηση των κρουσμάτων τους προσεχείς μήνες λόγω της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία και των εργαζομένων στα γραφεία τους.


Η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού στην Αγγλία θα μπορούσε να ανεβεί από το 1 στο 1,5, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται από 2.000 έως 7.000 ημερησίως ακόμα και από τον Οκτώβριο, ενδεχομένως δηλαδή υπερβαίνοντας την κορύφωση του χειμώνα, όταν 4.500 ασθενείς κάθε μέρα έχρηζαν νοσηλείας. Αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 φορείς εισάγονται σε νοσοκομείο καθημερινά.


Η επιτροπή των ειδικών σημειώνει ότι αν έστω μικρά περιοριστικά μέτρα εφαρμοστούν εγκαίρως, πριν από μία παγιωμένη αύξηση στα κρούσματα, τότε θα υπήρχε συγκράτηση της διασποράς του ιού και θα αποτρεπόταν ένα νέο κύμα μαζικών νοσηλειών.


Όπως τονίζουν, σε διαφορετική περίπτωση «θα μπορούσε να είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας» για το NHS που έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει τη γρίπη, τις επιπτώσεις της Covid διάρκειας και άλλες νόσους.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:51

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.