Για επενδύσεις, ενέργεια, εμπόριο, επιχειρήσεις και βιομηχανία, συζήτησε με υπουργούς στο Μπαχρέιν η Ν. Πηλείδου

Θέματα επενδύσεων, ενέργειας, εμπορίου, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και βιομηχανίας, συζήτησε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, σε σειρά επαφών που είχε στη Μανάμα του Μπαχρέιν, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα.

Σημερινή ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ αναφέρει πως η κ Πηλείδου είχε χθες, Δευτέρα, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Πετρελαίου Shaikh Mohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa, τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Zayed R. Alzayani και τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Aymen Bin Tawfeeq Almoayed.

Επιπλέον, η Υπουργός συνόδεψε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν, όπου στην παρουσία και του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Μπαχρέιν Shaikh Mohammed bin Mubarak Al Khalifa, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν στην πράσινη και κυκλική οικονομία, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά το πέρας των επίσημων συνομιλιών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Khalifa, η κα Πηλείδου υπέγραψε επίσης, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μνημόνιο Συναντίληψης για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας, της γεωργίας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, των δραστηριοτήτων στον τομέα των υδρογονανθράκων, της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των επενδύσεων, των οικονομικών υπηρεσιών και της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου, η Υπουργός Ενέργειας συζήτησε τρόπους για τη βέλτιστη εκμετάλλευση γηγενών αποθεμάτων φυσικού αερίου, τη χρήση του αερίου ως μεταβατικού καυσίμου σε μια οικονομία σχεδόν μηδενικών εκπομπών, καθώς και την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν η κ. Πηλείδου αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες. Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στις ενέργειες που γίνονται για προώθηση των εξαγωγών του χαλλουμιού στο Μπαχρέιν, ενώ απεύθυνε πρόσκληση προς τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Κύπρο σύντομα, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή και με στόχο την από κοινού διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ για διερεύνηση τομέων πιθανής συνεργασίας.

Τέλος, στη συνάντηση της κ. Πηλείδου με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενδυναμωθούν η στόχευση και αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης σε ΜμΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και να επιτευχθεί η προσαρμογή των επαγγελματικών δεξιοτήτων στις ανάγκες της βιομηχανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V για μη τήρηση προδιαγραφών σε εργοστάσιο παραγωγής
19:17
Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού
18:54
Σε νέα ώρα μετάδοσης η εκπομπή «EU4U» ξανά στις οθόνες σας την Τρίτη 28/9
18:42
Κινδυνεύει το Ολυμπιακό Κίνημα στην Κύπρο υπό την προεδρία του Γιώργου Χρυσοστόμου
18:38
Yπουργείο Υγείας:Ενημέρωση του συνολικού αριθμού των ασθενών που απεβίωσαν με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19
18:15
Τατάρ σε Αναντολού: Στην ατζέντα μας δεν υπάρχει αποκεντρωμένη ομοσπονδία- Η επιμονή μου είναι πάντα το μοντέλο των δύο κρατών
17:57
Eλλάδα-κορονοϊός:2.322 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 359 οι διασωληνωμένοι
17:41
Πηλείδου και Καδής παρουσίασαν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις το Σχέδιο Δράσης για κυκλική οικονομία
17:29
Mηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης από Αυστρία για Κυπριακό-μεταναστευτικό
17:14
Η εκπομπή «Αμύνεσθαι περί πάτρης» επιστρέφει αυτή την Κυριακή 19/9 (trailer+photo)
17:00
Την αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και την παράταση της θητείας των Δημάρχων και Κοινοταρχών, υπερψήφισε η Βουλή
16:57
Μπορέλ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε» για το σχέδιο του συμφώνου ασφαλείας ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας
16:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand