Eξαιρετικά δημοφιλής η Μέρκελ στην Ευρώπη πριν το τέλος της θητείας της ως καγκελάριος

Λίγο πριν από το τέλος της εποχής Μέρκελ, η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υψηλή. Οι Ευρωπαίοι θα την προτιμούσαν μάλιστα για πρόεδρο της Ευρώπης, εάν υπήρχε τέτοιο αξίωμα.

Εάν διεξήγοντο εκλογές για πρόεδρο της Ευρώπης, η καγκελάριος Μέρκελ θα κέρδιζε σαφώς με 41% των ψήφων έναντι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 14%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR). Στην έρευνα δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι.

Στο υποθετικό αυτό ερώτημα, η Χριστιανοδημοκράτις (CDU) πολιτικός θα εξελέγετο με απόλυτη πλειοψηφία στην Ολλανδία (58%), την Ισπανία (57%) και την Πορτογαλία (52%). Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους δεν θα συμμετείχε πάντως καν σε τέτοιες εκλογές. Πάντως, ένα τέτοιο αξίωμα, ένας εκλεγόμενος από τους Ευρωπαίους πολίτες πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ευρωπαϊκής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ είναι ότι διέλυσε τις αμφιβολίες για την κυρίαρχη Γερμανία στην Ευρώπη. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) έχουν το ίδια άποψη και για την επίσης Γερμανίδα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (CDU).

Ωστόσο, το 34 %, των ερωτηθέντων Ευρωπαίων πιστεύει ότι έχει παρέλθει η εποχή της ακμής της Γερμανίας. Αυτής της γνώμης είναι οι πολίτες και στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και στην Αυστρία, το 52% των ερωτηθέντων σε έκαστη. Το 21 % των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η Γερμανία βιώνει τη χρυσή εποχή της αυτή τη στιγμή. Ιδίως οι Ισπανοί έχουν αυτήν την γνώμη σε ποσοστό 32%, επίσης το 27% των Πολωνών και το 26% των Πορτογάλων, αλλά μόνο το 15% των Γερμανών.

Η δεξαμενή σκέψης ECFR διεξάγει έρευνες για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας. Η παρούσα έρευνα διεξήχθη τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και ερωτήθηκαν πολίτες από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/eksairetika-dimofilis-i-merkel-stin-eyropi-prin-to-telos-tis-thiteias-tis-os-kagkelarios

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.