Δείγμα αποικιοκρατικής νοοτροπίας οι δηλώσεις Λίλλι, λέει ο Ερτουγρούλογλου

Το ύφος που χρησιμοποίησε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Στήβεν Λίλλι στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» δείχνει πως συνεχίζεται η αποικιοκρατική νοοτροπία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωσε ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ερτουγρούλογλου αντέδρασε στην αναφορά του κ. Λίλλι ότι η ομοσπονδία είναι η μοναδική διέξοδος για λύση στο Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο από επανάληψη των διαδικασιών διαπραγμάτευσης που «φυλάκισαν το κυπριακό ζήτημα σε μη λύση».

Ο κ. Ερτογρούλογλου ζήτησε από τη Βρετανία να τερματίσει πλέον την πολιτική υπέρ των Ελληνοκυπρίων και κατά του τουρκοκυπριακού «λαού».

Χαρακτηρίζοντας απαράδεχτη τη στήριξη προς τη θέση της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, που εξέφρασε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής και τη στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ότι από τις εγγυήτριες δυνάμεις μόνο η Τουρκία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά της, «ενώ οι υπόλοιπες είναι απασχολημένες με το να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τις ρατσιστικές και φανατικές ελληνοκυπριακές πολιτικές».

Αναφερόμενος στο «νέο όραμα» που έθεσε στο τραπέζι στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη στην Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά, ο κ. Ερτουγρούλγλου επανέλαβε ότι η εν λόγω πρόταση εδράζεται πάνω στην αρχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων και υποστήριξε ότι είναι μάταιη η επιμονή σε ένα «λεγόμενο μοντέλο λύσης», που δεν προβλέπει αυτή την αρχή και θα βοηθήσει στη συνέχιση της "απομόνωσης" των Τουρκοκυπρίων.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Τατάρ σε Αναντολού: Στην ατζέντα μας δεν υπάρχει αποκεντρωμένη ομοσπονδία- Η επιμονή μου είναι πάντα το μοντέλο των δύο κρατών
17:57
Eλλάδα-κορονοϊός:2.322 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 359 οι διασωληνωμένοι
17:41
Πηλείδου και Καδής παρουσίασαν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις το Σχέδιο Δράσης για κυκλική οικονομία
17:29
Mηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης από Αυστρία για Κυπριακό-μεταναστευτικό
17:14
Η εκπομπή «Αμύνεσθαι περί πάτρης» επιστρέφει αυτή την Κυριακή 19/9 (trailer+photo)
17:00
Την αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και την παράταση της θητείας των Δημάρχων και Κοινοταρχών, υπερψήφισε η Βουλή
16:57
Μπορέλ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε» για το σχέδιο του συμφώνου ασφαλείας ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας
16:46
Άρχισε η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά Covid στην Αγγλία
16:28
Παραπλανητικά μηνύματα αποστέλνονται σε πολίτες, προειδοποιεί η Αστυνομία
16:02
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test για την Παρασκευή
15:44
Κυπριακό:Επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη
15:25
Τριμερές σύμφωνο ασφαλείας: Η Αυστραλία σε άγνωστα νερά
15:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand