Προωθείται αναβάθμιση νομοθεσίας για λειτουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών, δήλωσε η Υπ. Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, μιλώντας την Κυριακή κατά την τελετή των εγκαινίων του Περιφερειακού Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού Μαραθάσας, η Υπουργός σημείωσε πως είναι διαπιστωμένο ότι η προσχολική αγωγή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού, καθώς θέτει τα θεμέλια σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, στην οποία οι εμπειρίες έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, στην εξέλιξη της μαθησιακής του ικανότητας και γενικότερα, στη δυνατότητα του ατόμου να πορεύεται στη ζωή με δύναμη και γνώση.

«Ακολουθώντας τις επικρατούσες τάσεις στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, το κράτος, στηρίζει τη λειτουργία προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που διαχειρίζεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Από το Σχέδιο αυτό, ο Βρεφοπαιδοκομικός Σταθμός Μαραθάσας ενισχύθηκε οικονομικά το 2020 με ποσό ύψους €17.000 για κάλυψη μέρους των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών εξόδων», είπε η κα. Αιμιλιανίδου.

Σημείωσε δε, ότι «η ωφελιμότητα από τη λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων είναι πολύπλευρη, ειδικά σε ορεινές κοινότητες όπως οι δικές σας, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι ώρες λειτουργίας των προγραμμάτων επιτρέπουν την ένταξη, επανένταξη και παραμονή του αδρανούς – κυρίως γυναικείου – εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και στη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Σύμφωνα με την κα. Αιμιλιανίδου, «προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες».

Ταυτόχρονα, στην ομιλία της η Υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει την πολύ σημαντική συμβολή των τοπικών Αρχών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Ισπανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα
18:06
Αστέρας - Ολυμπιακός 0 - 2 : Κορυφή με Τικίνιο - Αγκιμπού
17:59
Ελλάδα-κορονοϊός:1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand