Το ΕΒΕ Πάφου για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για την επαρχία

Στην εκτίμηση ότι η η νέα μελέτη που έχει εισηγηθεί το ΕΒΕ Πάφου σε σχέση με τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου, προέβη ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, είχε θέσει στις προτεραιότητες του 3- 4 έργα τα οποία χαρακτηρίζονται «υπερτοπικής σημασίας» και τα οποία συνεχώς προωθεί με επαφές τόσο με Υπουργούς όσο και με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Είπε ακόμη πως στην τελευταία τους σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών το Υπουργείο αποδέχτηκε την πρόταση του Επιμελητηρίου Πάφου όσον αφορά τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας.

Η προτεινόμενη νέα όδευση, ανέφερε ο κ. Στυλιανού, καθησυχάζει τα αρμόδια τμήματα που έφεραν τις ενστάσεις όπως την Υπηρεσία Θήρας και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Πρόσθεσε επίσης, πως με την νέα όδευση του οδικού δικτύου αποφεύγεται η περιοχή Natura και ο επηρεασμός της κοίτης του ποταμού Έζουσας περιορίζεται στο ελάχιστο αφού έχει επιλεγεί το πιο στενό σημείο της κοίτης.

Πρόσθεσε πως νέα μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε, «προωθούμε την υλοποίηση του έργου Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τα Πότιμα», προσθέτοντας ότι το ρυθμιστικό σχέδιο έχει περάσει από το φορέα των κυκλοφοριακών μελετών, αναμένονται κάποιες μικροαλλαγές και θα προωθηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά σχέδια. 

Όσον αφορά την  πρόοδο του σχεδιασμού του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων ο κ. Στυλιανού είπε πως για τον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί, το επικαιροποιημένο ρυθμιστικό σχέδιο και οι απαιτούμενες μελέτες (περιβαλλοντική και ηχορύπανσης) και έχει τεθεί ενώπιον του Τμήματος Κυκλοφοριακών Μελετών για εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα ανατεθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ιδιώτη μελετητή, η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων, πρόσθεσε.

Για τη Μαρίνα της Πάφου ο κ. Στυλιανού είπε πως το ΕΒΕ ασχολείται σχολαστικά με αυτό το έργο.  Μετά είπε και την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών θα προχωρήσει η κατακύρωση της προσφοράς με τον επιτυχόντα προσφοροδότη για να ξεκινήσει και η μελέτη που αφορά τη συνδυαστική ανάπτυξη στην περιοχή Πότιμα που αφορά την υποδομή υποδοχής κρουαζιεροπλοίων και την Μαρίνα της Πάφου. 

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΒΕ έχει ενημερωθεί πως μετά από 1- 2 μήνες θα ξεκινήσει το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 15:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
ΓΓ ΟΗΕ: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
21:48
Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη
21:34
Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
21:32
ΗΠΑ: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Βιρτζίνια
21:07
Μπορέλ: Ανησυχία για αντιδημοκρατικές πρακτικές στις ρωσικές εκλογές, η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία
20:51
Νέο σκάφος με μετανάστες εντόπισε η Λιμενική ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
20:38
Ένας θάνατος και 156 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα
19:54
Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι
19:51
Ρωσία: Πολεμικά πλοία άρχισαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα
19:45
Ρωσία-εκλογές: Ο Ραμζάν Καντίροφ κέρδισε το 99% των ψήφων στην Τσετσενία
19:14
Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση
18:56
Εκνευρισμένος» με την υστέρηση των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
18:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand