Νέο συμβόλαιο για προμήθεια εμβολίων κατά COVID-19 υπέγραψαν Κομισιόν και εταιρεία NOVAVAX

Την υπογραφή ενός ακόμα νέου συμβολαίου για την προμήθεια 100 + 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από την εταιρεία NOVAVAX ανακοίνωσαν σήμερα η Πρόεδρος της Κομισιόν και η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε ότι “οι εμβολιασμοί στην ΕΕ προχωρούν και είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας, το 70% των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού”.

Όπως σημείωσε “η νέα μας συμφωνία με τη Novavax διευρύνει το χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας ώστε να περιλαμβάνει ένα ακόμη εμβόλιο πρωτεϊνικής βάσης, μια πλατφόρμα που δείχνει πολλά υποσχόμενη σε κλινικές δοκιμές. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια μας θα συνεχίσουν να φτάνουν στους πολίτες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, για να τερματίσουμε την πανδημία το συντομότερο δυνατό”.

Αναλυτικά, η Κομισιόν σήμερα ενέκρινε την έβδομη συμφωνία προ - αγοράς (APA) με φαρμακευτική εταιρεία για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά του COVID-19 το 4ο τρίμηνο του 2021 και το 2022.

Βάσει αυτής της σύμβασης, τα κράτη μέλη θα μπορούν να αγοράσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Novavax, με δυνατότητα επιλογής 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων κατά τη διάρκεια του 2021, 2022 και 2023, μετά την έγκριση από τον EMA ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα κράτη μέλη θα μπορούν επίσης να δωρίσουν εμβόλια σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να τα ξανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Novavax είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει εμβόλια επόμενης γενιάς για σοβαρές μολυσματικές ασθένειες. Το εμβόλιο της για τον COVID-19 βρίσκεται ήδη υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον EMA ενόψει πιθανής άδειας αγοράς.

Το σημερινό συμβόλαιο συμπληρώνει ένα ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που θα παραχθούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων με την AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva. Αντιπροσωπεύει ένα άλλο βασικό βήμα προς τη διασφάλιση ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πανδημία του COVID-19.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως «καθώς οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού εξαπλώνονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αυτή η νέα σύμβαση με μια εταιρεία που ήδη δοκιμάζει το εμβόλιο της με επιτυχία έναντι αυτών των παραλλαγών αποτελεί πρόσθετη εγγύηση για την προστασία του πληθυσμού μας. Ενισχύει περαιτέρω το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας, προς όφελος των Ευρωπαίων και των συνεργατών μας παγκοσμίως ».

Η Κομισιόν έλαβε απόφαση να υποστηρίξει αυτό το εμβόλιο βάσει μιας ορθής επιστημονικής αξιολόγησης, της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται, της εμπειρίας της εταιρείας στην ανάπτυξη εμβολίων και της παραγωγικής της ικανότητας για την παροχή ολόκληρης της ΕΕ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 16:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Δρ. Πέτρου:Έξαρση των μολύνσεων κορονοϊού ενδέχεται να προκύψει το επόμενο χρονικό διάστημα
09:27
Ο ΠτΔ θα δεχθεί το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην πρεβευτική κατοικία στη Νέα Υόρκη
09:17
Τραγωδία στο Τέξας: Αγοράκι 2 ετών βρήκε πιστόλι στο σακίδιο θείου του και αυτοπυροβολήθηκε
08:59
Φωτιά σε όχημα-κινητή καντίνα στην Πάφο
08:47
Τους σχεδιασμούς στο τεμάχιο 10 συζήτησε ο Προέδρος Αναστασιάδης με την Exxon
08:27
Νεαρός οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με 193 χλμ, δεν σταμάτησε για έλεγχο
08:04
Νέο μέτωπο Μπάιντεν κατά Κίνας: Επιδιώκει ενίσχυση της συμμαχίας με Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία
07:37
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει απόψε στη Νέα Υόρκη ο Ερσίν Τατάρ
07:24
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand