Η Αίγυπτος παραχωρεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας χώρο για ανέγερση εκκλησίας

Το χώρο του αποκτά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη νεώτερη πρωτεύουσα του κόσμου, τη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, για την ανέγερση εκκλησίας, με απόφαση του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.

Τον δωρηθέντα χώρο επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και οι στρατιωτικές αρχές. Πρόκειται για μία έκταση γης 6.000 τετραγωνικών μέτρων στη νέα, υπό ανέγερση, διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, «για τη μεγάλη αυτή απόφαση της Αιγύπτου και του Προέδρου της Αλ Σίσι, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε προς τον Αιγύπτιο ηγέτη την ευγνωμοσύνη του για τη συγκεκριμένη δωρεά και τον ευχαρίστησε που στέκεται, πάντοτε, αρωγός και στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου. Τόνισε, επίσης, πως το νέο κέντρο του Πατριαρχείου στο Κάιρο θα είναι ένας χώρος πολυπολιτισμικός που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και εθνικότητες, προς όφελος της ανθρωπότητας και της ειρήνης στον κόσμο». 

«Θέλουμε να ενώσουμε τους λαούς, ιδιαίτερα σήμερα που οι φανατισμοί και ο διχασμός απειλούν την πορεία του κόσμου», τόνισε ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής εκκλησίας Θεόδωρος Β΄. 

Η ανοικοδόμηση του Κέντρου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε αυτόν τον χώρο, θα δώσει την ευκαιρία στην παλαίφατη εκκλησία της Αλεξάνδρειας, με σύγχρονες προσεγγίσεις των νέων προβλημάτων, να εκπέμψει το πανανθρώπινο μήνυμά της, από το κέντρο της ορθοδοξίας προς τη μεγάλη Ήπειρο της Αφρικής, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες  εξελίξεις του 21ου αιώνα, προστίθεται.

«Το νέο αυτό κέντρο της ορθοδοξίας στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα θα αποτελέσει ταυτόχρονα και το φωτεινό φάρο για την ιεραποστολική δράση του πατριαρχείου στην πολύπαθη ήπειρό μας», επισημαίνει ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής. 

Όπως επεσήμανε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, «με τη δωρεά αυτή καταδεικνύεται έμπρακτα η εκτίμηση του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό της Αιγύπτου και επιβεβαιώνει τους ακατάλυτους δεσμούς του Ελληνισμού με τον Αιγυπτιακό λαό».

Τέλος, o Πατριάρχης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, για τις άοκνες προσπάθειές του και την άψογη συνεργασία του με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση όλου του έργου και της δωρεάς της Αιγύπτου προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.  

Η νέα πρωτεύουσα αναμένεται να στεγάσει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ του ποταμού Νείλου και της Διώρυγας του Σουέζ, ανατολικά του Καΐρου.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αυγούστου 2021 - 14:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού
18:54
Σε νέα ώρα μετάδοσης η εκπομπή «EU4U» ξανά στις οθόνες σας την Τρίτη 28/9
18:42
Κινδυνεύει το Ολυμπιακό Κίνημα στην Κύπρο υπό την προεδρία του Γιώργου Χρυσοστόμου
18:38
Yπουργείο Υγείας:Ενημέρωση του συνολικού αριθμού των ασθενών που απεβίωσαν με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19
18:15
Τατάρ σε Αναντολού: Στην ατζέντα μας δεν υπάρχει αποκεντρωμένη ομοσπονδία- Η επιμονή μου είναι πάντα το μοντέλο των δύο κρατών
17:57
Eλλάδα-κορονοϊός:2.322 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 359 οι διασωληνωμένοι
17:41
Πηλείδου και Καδής παρουσίασαν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις το Σχέδιο Δράσης για κυκλική οικονομία
17:29
Mηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης από Αυστρία για Κυπριακό-μεταναστευτικό
17:14
Η εκπομπή «Αμύνεσθαι περί πάτρης» επιστρέφει αυτή την Κυριακή 19/9 (trailer+photo)
17:00
Την αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και την παράταση της θητείας των Δημάρχων και Κοινοταρχών, υπερψήφισε η Βουλή
16:57
Μπορέλ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενημερώθηκε» για το σχέδιο του συμφώνου ασφαλείας ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας
16:46
Άρχισε η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά Covid στην Αγγλία
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand