«Πονοκέφαλος» το ταξίδι των αθλητών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η φιλοξενία 11.000 αθλητών από περισσότερες από 200 χώρες στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες αποδεικνύεται σε μεγάλο εφιάλτη, όσον αφορά στη μεταφορά των αποστολών στο Τόκιο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στα προγράμματα των πτήσεων, έχει κλείσει διεθνή σύνορα και οι απαιτήσεις τεστ κι εμβολιασμού για τον κορονοϊό θέτουν τεράστιες προκλήσεις στους αθλητές που θα ταξιδέψουν στους Αγώνες.

Για παράδειγμα, η Ολυμπιακή αποστολή από τα Φίτζι θα ταξιδέψει στους Αγώνες με ένα αεροπλάνο που συνήθως μεταφέρει κατεψυγμένα θαλασσινά, όπως τόνο!!

Η Fiji Airways δεν πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις αυτή την περίοδο, οπότε αναζητήσαμε και βρήκαμε άλλους τρόπους», δήλωσε η Λορέιν Μαρ, επικεφαλής της Ένωσης Αθλητισμού και Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των Φίτζι.

Η σπρίντερ της Τζαμάικας Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, εκ των φαβορί στα 100μ. Γυναικών στο Τόκιο, υποχρεώνεται να πραγματοποιήσει έναν... μαραθώνιο 8.000 μιλίων για να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ταξιδεύοντας από το Κίνγκστον στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στο Λονδίνο για να καταλήξει σε μια πτήση που συνδέεται με το Τόκιο.

Η αποστολή της Βραζιλίας - μια ομάδα περίπου 300 αθλητών - έκλεισε τελευταία στιγμή πτήσεις με τη Lufthansa AG, αφού ο αρχικός αερομεταφορέας της (Air Canada), ακύρωσε αυτή που θα μετέφερε την ομάδα μέσω του Τορόντο.

Επίσης, τα προγράμματα προπόνησης των αθλητών έχουν επηρεαστεί λόγω της πανδημίας, ενώ πολλοί συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να προπονηθούν σε περιοχές που είχαν προγραμματίσει. «Συνήθως έχουμε τουλάχιστον 90 ημέρες για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και τώρα θα έχουμε μόνο οκτώ», δήλωσε στο Bloomberg ο Αργεντίνος ιστιοπλόος, Σαντιάγκο Λάνγκε. «Αυτές οι οκτώ ημέρες για το συγκεκριμένο άθλημά μας δεν είναι αρκετές», πρόσθεσε.

Τέλος, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από την Αιθιοπία, Σέλεμον Μπαρέγκα, προτίμησε να εστιάσει στον κορονοϊό, τονίζοντας: «Συνήθως σκεφτόμαστε τους Αγώνες. Ωστόσο, τώρα ο φόβος του ιού τρέχει στο μυαλό μας».

πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 10:55

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
Ελλάδα: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι
06:28
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
05:38
Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή προκαλεί η απόφαση του Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:29
15 Απριλίου
Κλειστή η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό λόγω οδικών έργων
22:32
Άλλα δύο σκάφη με περισσότερους από 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.