Πολύ σημαντικές οι πρωινές ώρες στις προσπάθεις για έλεγχο της πυρκαγιάς, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


Οι προσπάθειες για έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του Αρακαπά θα συνεχιστούν όλο το βράδυ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν αύριο με όλα τα μέσα της Δημοκρατίας, με τις πρωινές ώρες να είναι πολύ σημαντικές για την έκβαση της όλης προσπάθειας.

  Παράλληλα, σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη στο κέντρο διαχείρισης κρίσης στην Βαβατσινιά ο κ. Πελεκάνος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και πρόσθεσε ότι είναι «πιθανόν αύριο ο ίδιος να κάνει μια περιοδεία σε όλες τις περιοχές για να έχει ιδία άποψη για τα προβλήματα».

  «Έχουν αξιολογηθεί εκ νέου τα δεδομένα, σημαντική ήταν η συνεισφορά της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία μας ενημέρωσε για το πώς αναμένεται να κυμανθούν οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες παρά αργότερα.  

«Επομένως», είπε, «ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φυσικά να συνεχίσουν ολονύκτια οι προσπάθειες με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, αλλά βεβαίως αύριο το πρωί με το πρώτο φως να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις προτού δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».   Σημείωσε εξάλλου πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια χαρτογράφηση της περιοχής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Εθνικής Φρουράς, έτσι ώστε να υπάρξει μια καλή αντίληψη για το πού είναι οι βασικότερες εστίες.   «Αφού λάβουμε τα αποτελέσματα αυτής της χαρτογράφησης θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη.

Το Κέντρο Διαχείρισης αυτής της κρίσης θα παραμείνει εδώ όλο το βράδυ», πρόσθεσε.   Παράλληλα, κ. Πελεκάνος σημείωσε πως ο Υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες για επίταξη διαφόρων μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας, όπως είναι τα καδενοφόρα οχήματα.   Σε σχέση με την μέριμνα, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως οι Αρχές έχουν σε επαφή με όλους τους κοινοτάρχες των επτά χωριών που έχουν πληγεί, με την κοινότητα της Μελίνης να έχει ζητήσει κάποια βοήθεια, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία να προσφερθεί.   «Όσα νοικοκυριά, όσα πρόσωπα έχουν απευθυνθεί για στέγη, λόγω έλλειψης στέγης, έχουν βρεθεί λύσεις», είπε, καλώντας οποιονδήποτε που αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα στέγασης να επικοινωνήσει με τον κοινοτάρχη της περιοχής του, «έτσι ώστε να ενημερωθούμε και να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια».

  «Για όλα όσα αναφέρω κρατείται ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα μπορέσουμε να πούμε πολύ περισσότερα αφού φυσικά έχουμε ενώπιον μας και τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης από τα drones της Εθνικής Φρουράς», συνέχισε.   Απαντώντας σε ερώτηση για τα πτητικά μέσα από το εξωτερικό, ο κ. Πελεκάνος είπε πως «αναμένουμε αύριο το πρωί ότι θα έχουμε στη διάθεση μας όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτουμε καθώς επίσης και τα δύο αεροπλάνα που έφθασαν από την Ελλάδα».   Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να αναφέρει τελεσίδικα ως προς το πότε θα φτάσουν τα δύο αεροπλάνα από το Ισραήλ, προσθέτοντας πως «καταβάλλεται από τον Υπουργό Εξωτερικών σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών (του Ισραήλ) μια προσπάθεια ώστε να τα έχουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα ακριβώς διότι θα είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες πρωινές ώρες».  

Ο κ. Πελεκάνος είπε τέλος πως πριν από λίγο έχουμε ενημερωθεί από την Πολιτική Άμυνα ότι είχαν ενημέρωση για δύο αεροσκάφη από την Ιταλία «που ευελπιστούμε ότι θα έχουμε στη διάθεση μας κάποια στιγμή σήμερα».  

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2021 - 06:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.