Aνακοίνωση Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την διαχείριση κρουσμάτων από Προσωπικούς Ιατρούς

Eνόψει του 4ου κύματος της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών με COVID-19, o Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι έχει καταρτιστεί πρόγραμμα τηλεφωνικής υποστήριξης θετικών περιστατικών COVID-19 από προσωπικούς ιατρούς του ΓεΣΥ κατά τα Σαββατοκύριακα.

Στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι με νόσο COVID-19 δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον ΠΙ τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα καλούν τον αριθμό 1420 μέσω του οποίου θα παραπέμπονται σε προσωπικό ιατρό που συμμετέχει στο πρόγραμμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για όλα τα Σαββατοκύριακα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2021 και θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, 31η Ιουλίου 2021. Η τηλεφωνική υποστήριξη θα παρέχεται από τις 9 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.

Ο ΠΙ θα δίνει οδηγίες και καθοδήγηση στον ασθενή τηλεφωνικώς και θα εφαρμόζει το πρωτόκολλο για αντιμετώπιση των ασθενών με νόσο COVID-19 όπως αυτό καθορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας. Σε περίπτωση που ο προσωπικός ιατρός το κρίνει αναγκαίο, θα διευθετεί ο ίδιος τη μεταφορά του ασθενή με τη νόσο COVID-19 σε νοσηλευτήριο επικοινωνώντας με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Ο Οργανισμός επισημαίνει προς όλους τους δικαιούχους όπως συνεχίσουν να απευθύνονται πρώτα στους δικούς τους προσωπικούς ιατρούς για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα τους αφορά, συμπεριλαμβανομένης της νόσου COVID-19.

Παράλληλα, ενόψει των επιδημιολογικών συνθηκών της πανδημίας και της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας μας και ειδικά τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών – Πρώτες Βοήθειες, είναι πολύ σημαντικό όπως οι δικαιούχοι αποφεύγουν την προσέλευση στα ΤΑΕΠ για μη επείγοντα περιστατικά και περιστατικά που δεν αφορούν ατυχήματα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, με εξαίρεση τα ατυχήματα, τα προβλήματα θα πρέπει να τυγχάνουν πρώτα αξιολόγησης από τους ΠΙ προτού οι ασθενείς απευθυνθούν στα ΤΑΕΠ.

Ο Οργανισμός καλεί τους δικαιούχους όπως συνεργαστούν με τους επαγγελματίες υγείας και ακολουθούν τις πιο πάνω οδηγίες που στόχο έχουν την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση τους και την υποστήριξη του συστήματος υγείας της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2021 - 14:23

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Ισπανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα
18:06
Αστέρας - Ολυμπιακός 0 - 2 : Κορυφή με Τικίνιο - Αγκιμπού
17:59
Ελλάδα-κορονοϊός:1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand