Ανακοίνωση ΡΙΚ για Α. Γιόρτσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι ο πρώην συνεργάτης του ΡΙΚ κος Ανδρέας Γιόρτσιος, επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης μέσω διαφόρων αναρτήσεων και δημοσιευμάτων σχετικά με την εκπομπή Happy Hour, που παρουσίαζε μέχρι πρόσφατα, με σκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, το ΡΙΚ επιθυμεί να ενημερώσει με διαφάνεια όλους τους πολίτες για τα ακόλουθα:

  • Ο κος Γιόρτσιος συνεργαζόταν με το ΡΙΚ μεταξύ των ετών 2018-2021. Οι συμφωνίες συνεργασίας που ο κος Γιόρτσιος υπέγραψε εν γνώση του, περιείχαν ρητούς και περιεκτικούς όρους βάσει των οποίων όλη η πνευματική ιδιοκτησία που συνδέεται με την εκπομπή Happy Hour ανήκει αποκλειστικά στο ΡΙΚ, όπως είναι η συνήθης πρακτική τηλεοπτικών σταθμών ανά το παγκόσμιο.
  • Ο κος Γιόρτσιος μετά το τέλος της συνεργασίας του με το ΡΙΚ συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα του προγράμματος Happy Hour χωρίς τη συγκατάθεση του ΡΙΚ. Επιπλέον διαχειρίζεται σελίδες διαδικτυακών πλατφόρμων στις οποίες αναρτά υλικό που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία παραβιάζοντας έτσι τα δικαιώματα του ΡΙΚ σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Το γεγονός ότι παραβιάζεται η πνευματική ιδιοκτησία του ΡΙΚ, όπως φαίνεται, αναγνωρίζει και ο ίδιος ο κος Γιόρτσιος, σύμφωνα και με τη νομική συμβουλή που έχει λάβει και συνεπώς, θα προβεί σε αφαίρεση του σχετικού υλικού από σελίδα την οποία δεν διαχειρίζεται το ΡΙΚ.
  • Η επίκληση νόμιμων δικαιωμάτων δεν ταυτίζεται ούτε και αποτελεί προσπάθεια λογοκρισίας και δήθεν φίμωσης όπως ανυπόστατα ισχυρίζεται ο κος Γιόρτσιος. Τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν ούτε στην ιστορία του ΡΙΚ ούτε και στον υπεύθυνο ρόλο που επιτελεί ως ΜΜΕ. Κύριο μέλημα του ΡΙΚ είναι η αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού αλλά και η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου δίνοντας βήμα και φωνή στις διαφορετικές απόψεις της κοινωνίας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα των όσων αναφέρουμε είναι ακριβώς η εκπομπή Happy Hour η οποία έδωσε την ευκαιρία στον κο Γιόρτσιο και στους καλεσμένους του να εκφράζονται ελεύθερα και επί καθημερινής βάσεως, χωρίς κανένα περιορισμό για αριθμό πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας.
  • Tα επεισόδια του προγράμματος Happy Hour βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ, όπου και θα παραμείνουν ελεύθερα προσβάσιμα. Το ΡΙΚ εξετάζει και την ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ στη διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook το συντομότερο δυνατόν.
  • Το ΡΙΚ ως οργανισμός δημοσίου δικαίου, που χρηματοδοτείται από τον Κύπριο φορολογούμενο, οφείλει να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα του επιτρέψουν να προστατεύσει τα πνευματικά του δικαιώματα.

Ευελπιστούμε ότι ο κος Γιόρτσιος θα παύσει να χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της εκπομπής Happy Hour αφού γνωρίζει ότι αυτό γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του ΡΙΚ.

Δεν θα επανέλθουμε με νέα τοποθέτηση καθότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο με τον κο Γιόρτσιο του οποίου την προσφορά εκτιμούμε.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουλίου 2021 - 22:58

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.