Το άνοιγμα του Βαρωσίου άλλος ένας πυλώνας της νέα πολιτικής που ακολουθούν, λέει ο Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Δημάρχων Τουρκίας, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η υποστήριξη που λαμβάνει η «τδβκ» από την Τουρκική Δημοκρατία είναι ιερή και σημαντική για τον τ/κ «λαό» για να ζήσει με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια, και πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί «θα ήταν η αρχή του τέλους των Τουρκοκυπρίων».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, είπε ότι με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, «το όραμα συνεργασίας μεταξύ δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα βασισμένα στην κυριαρχία της ισότητας μπορεί να επιτευχθεί».

Ανάφερε ακόμα πως εξέφρασε αυτό το όραμα στις συνομιλίες στη Γενεύη. Υποστήριξε επίσης πως έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Κύπρο και ότι το άνοιγμα του Βαρωσίου είναι άλλος ένας πυλώνας της νέα πολιτικής που ακολουθήθηκε.

Ισχυρίστηκε ότι «παρά την καλή θέληση των Τουρκοκυπρίων για τόσα χρόνια», η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σκόπευε να συνάψει συμφωνία και ότι δεν είχε νόημα να παραμείνει το Βαρώσι κλειστό για 47 χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι η πρωτοβουλία για το Βαρώσι αποτελεί «συμβολή στην ανθρωπότητα» και ότι οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να εγκατασταθούν στο Βαρώσι «υπό την διοίκηση της τδβκ».

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2021 - 15:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.