Όλα τα κράτη – μέλη δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την κβαντική επικοινωνία EuroQCI

Με την υπογραφή από την Ιρλανδία, της πολιτικής δήλωσης για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων στις κβαντικές τεχνολογίες, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, πλέον όλα τα κράτη μέλη έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για την οικοδόμηση της ασφαλούς υποδομής κβαντικής επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την ΕΕ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν προσθέτει ότι τα επόμενα χρόνια, τα ασφαλή δίκτυα επικοινωνιών υψηλών επιδόσεων θα είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών κυβερνοασφάλειας της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υπέγραψαν τη δήλωση για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Υποδομών Κβαντικής Επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα αποτελέσει μια στέρεη βάση για την πραγματοποίηση των σχεδίων της Ευρώπης να καταστεί σημαντικός παίκτης στις κβαντικές επικοινωνίες. Παρότρυνε επίσης όλα τα κράτη μέλη να είναι φιλόδοξα στις δραστηριότητές τους, διότι τα ισχυρά εθνικά δίκτυα θα αποτελέσουν το θεμέλιο της EuroQCI.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, προσέθεσε ότι η κυβερνοασφάλεια αποτελεί, περισσότερο από ποτέ, ένα κρίσιμο στοιχείο της ψηφιακής μας κυριαρχίας και εξέφρασε ικανοποίηση που όλα τα κράτη μέλη πλέον συμμετέχουν στην πρωτοβουλία EuroQCI.

Η πρωτοβουλία EuroQCI θα αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης δράσης της Επιτροπής για τη δημιουργία ενός δορυφορικού συστήματος ασφαλούς συνδεσιμότητας που θα καταστήσει τις ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας διαθέσιμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό θα παρέχει αξιόπιστες, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας με ενισχυμένη ψηφιακή ασφάλεια.

Η EuroQCI θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές επικοινωνίας με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας βάσει των αρχών της κβαντικής μηχανικής —για παράδειγμα, παρέχοντας υπηρεσίες που βασίζονται στην κατανομή κβαντικών κλειδών, μια εξαιρετικά ασφαλή μορφή κρυπτογράφησης.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2021 - 17:47

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.