Αυστραλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια, όπου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού μειώθηκαν σε δέκα

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας θα χαλαρώσει το lockdown όπως προβλεπόταν από απόψε, ανήγγειλε σήμερα Τρίτη ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους, καθώς οι αρχές εντόπισαν λιγότερα κρούσματα του SARS-CoV-2. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι, ωστόσο θα παραμείνουν σε ισχύ αρκετά περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση να υποδέχεται οποιοσδήποτε καλεσμένους στο σπίτι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους όπου γίνονται συναθροίσεις, πρόσθεσε ο κ. Άντριους.

Στη Βικτόρια διαγνώστηκαν 10 νέα κρούσματα, από 11 την προηγουμένη, όλα συνδεόμενα με γνωστές συρροές. Ταυτόχρονα, η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες ιχνηλάτησης εκατοντάδων επαφών, μετά τον εντοπισμό νέων εστιών. Πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Σίδνεϊ προστέθηκε στον κατάλογο των πιθανών τοποθεσιών έκθεσης στον ιό και όποιος το επισκέφθηκε το προηγούμενο 10ήμερο πρέπει να θεωρήσει εαυτόν στενή επαφή και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, τόνισαν οι αρχές. Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας και πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, διανύει την πέμπτη εβδομάδα του λοκντάουν που επιβλήθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Τα μέτρα αναμένεται να χαλαρώσουν την Παρασκευή, ωστόσο δεν αποκλείεται να παραταθούν, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να ξεπερνούν τα εκατό σε ημερήσια βάση, εκ των οποίων πολλά είναι ενεργά, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί να έχουν επαφές στην κοινότητα. Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αναμένεται να χαλαρώσει το δικό της λοκντάουν αύριο.

Με πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές, η κεντρική κυβέρνηση υπολογίζει πως τα περιοριστικά μέτρα πιθανόν έχουν κόστος 300 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 186 εκατ. ευρώ) την ημέρα. Παρά το πλήγμα στη δραστηριότητα, ο υπουργός Οικονομικών της κεντρικής κυβέρνησης, ο Τζος Φράιντενμπεργκ, κρίνει ότι είναι πρόωρο να προβλεφθεί ύφεση φέτος. Η άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων οι οποίοι μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία και κυρίως να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων. Έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο λίγες λιγότερες από 33.100 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 920 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. ©

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουλίου 2021 - 06:32

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.