Χασίπογλου και Αρικλί υποστηρίζουν τις ενέργειες της «κυβέρνησης» για το Βαρώσι

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ογουζχάν Χασίπογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις» αξιολογώντας τη δήλωση της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βαρώσι, ισχυρίστηκε ότι αποτελεί «μια ατυχή, ξεπερασμένη δήλωση που έγινε χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεγονότα στο νησί».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε επίσης ότι με την απόφαση που λήφθηκε δεν τίθεται θέμα επανεγκατάστασης κανενός άλλου εκτός  από τους κατοίκους του Βαρωσίου πριν από το 1974, και ότι η νέα απόφαση της τουρκικής πλευράς είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του  ψηφίσματος του ΣΑ με αριθμό 550. «Το έδαφος του Βαρωσίου είναι γη της ΤΔΒΚ, δεν είναι νεκρή ζώνη. Δεν μπορεί να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ», είπε και πρόσθεσε ότι 37 χρόνια έχουν περάσει από το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ που ελήφθη το 1984.

«Η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (TMK), η οποία ιδρύθηκε το 2005 υπό το φως της απόφασης Αρέστη έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις και για τους Ελληνοκύπριους του  Βαρωσίου και είναι επίσης ένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων που γίνεται αποδεκτός από το ΕΔΑΔ ως αποτελεσματικό ένδικο μέσο. Μέχρι σήμερα, 335 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην TMK εντός των συνόρων της κλειστής πόλης του Βαρωσίου. Υπήρχαν 36 αιτήσεις στην περιοχή. Πριν από 37 χρόνια, ένας τέτοιος μηχανισμός λήψης αποφάσεων δεν υπήρχε», είπε.

Εξάλλου χθεσινό δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί, σχολιάζοντας την δήλωση του ΣΑ ανέφερε:  «Αγαπητέ ΟΗΕ, καταδικάστε το όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει». Ο Αρικλί ανέφερε επίσης πως οι «υποτακτικοί» ανάμεσα τους, τους καλούν να κάνουν βήματα προς τα πίσω και να ενεργήσουν σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Αν το λένε αυτοί, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.