Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, σταθερή η θέση της στο Κυπριακό, ανέφερε ο Πρέσβης

Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου και επαναβεβαιώνει τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, τόνισε ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε  τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao. Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας και στην αρχή της «Μίας Κίνας».

Ο κ. Liu ανέφερε ότι η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. Επαναβεβαίωσε δε τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών της χώρας του όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, που εδράζεται, όπως ανέφερε, στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε την αντίθεση της Κίνας σε οιεσδήποτε μονομερείς προκλήσεις, οι οποίες προκαλούν ένταση και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Liu εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμησή του, τόσο για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στην αρχή της «Μίας Κίνας» όσο και για τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε εκατέρωθεν ότι η 50ή επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας αποτελεί ορόσημο για την πορεία των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση κοινών αρχών, του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Υπογραμμίστηκε η μεγάλη ώθηση που δόθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας σε όλα τα επίπεδα, τα τελευταία χρόνια και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους, ειδικότερα στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της κοινωνίας και του πολιτισμού, με έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης. Ειδική δε αναφορά έγινε στις υπάρχουσες προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 17:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι ανοιχτή σε λύση δύο κρατών επανέλαβε ο ΠτΔ προσερχόμενος στην άτυπη τριμερή
20:22
136 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα, κανένας θάνατος
19:57
Κοινή καθησυχαστική δήλωση εταιρειών ενέργειας στη Βρετανία περί επάρκειας καυσίμων
19:49
Δίνουμε και φέτος «Μουσικό ραντεβού» κάθε Σάββατο απόγευμα στο ΡΙΚ (trailer+photo)
19:43
Σύλληψη 38χρονου στη Λευκωσία, πιστόλι με σιγαστήρα ανάμεσα στα τεκμήρια που εντόπισε η Αστυνομία
19:14
Αδιάφορο για τις αγορές ομολόγων το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
18:57
Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας οι καταθέσεις τον Αύγουστο, σε νέο ιστορικό χαμηλό τα δάνεια
18:48
Πρωθυπουργός Ισραήλ: Το Ιράν «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»
18:18
Eκπαίδευση αστυνομικών ανακριτών από ΝΥ για εντάλματα σύλληψης/έρευνας
17:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand