Δεκαεννέα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν χθες σε οίκους ευγηρίας και Παιδική Στέγη

Δεκαεννέα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν χθες σε οίκους ευγηρίας σε Λάρνακα και Λεμεσό, καθώς και σε παιδική στέγη στη Λευκωσία, εκ των οποίων οι 18 έχουν ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα, ενώ ένα άτομο έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τα 19 άτομα τα 6 δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, ενώ τα 11 είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Σημειώνει πως δύο από τα θετικά κρούσματα είναι ανήλικα άτομα που εντοπίστηκαν σε παιδική στέγη και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Όπως ενημερώνει το αρμόδιο Υπουργείο 11 κρούσματα εντοπίστηκαν σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας, σημειώνοντας ότι όλα τα άτομα είναι ένοικοι και είναι επαφές κρούσματος, που εργάζεται στη στέγη.

Σημειώνει πως τα 8 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ένα άτομο έλαβε την 1η δόση, ενώ τα άλλα δύο δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επίσης, αναφέρει πως χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων κρατήθηκε για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και το 2ο επέστρεψε στη στέγη.

Σύμφωνα πάντα  με το Υπουργείο Υγείας τα θετικά περιστατικά απομονώθηκαν και ήδη τα έχει επισκεφθεί ιατρός, με την αξιολόγηση να διαπιστώνει ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα.

Εξάλλου, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην Επαρχία Λεμεσού, το οποίο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του πριν από μια βδομάδα, ενώ ένα άλλο  εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ηλικιωμένων στην Επαρχία Λευκωσίας και πρόκειται για εργαζόμενο, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε ειδικό σχολείο στην Επαρχία Λεμεσού και πρόκειται για εργαζόμενο, που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού, ενώ δύο άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε παιδική στέγη στην Επαρχία Λάρνακας, τα οποία ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και έχουν απομονωθεί.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ανήλικα άτομα και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Τέλος, τρία άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε στέγη/αναρρωτήριο της Επαρχίας Λεμεσού και πρόκειται για ενοίκους.

Οι δύο, αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, είναι εμβολιασμένοι και ο ένας χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, ενώ τα δύο άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπια συμπτωματολογία και το άτομο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 17:08

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Ο Fitch επαναβεβαίωσε το μακροχρόνιο αξιόχρεο της Κύπρου στο ΒΒΒ- με σταθερή προοπτική
10:11
Θέματα ομογένειας και οικουμενικού ελληνισμού συζήτησαν Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος
09:57
Δρ. Πέτρου:Έξαρση των μολύνσεων κορονοϊού ενδέχεται να προκύψει το επόμενο χρονικό διάστημα
09:27
Ο ΠτΔ θα δεχθεί το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην πρεβευτική κατοικία στη Νέα Υόρκη
09:17
Τραγωδία στο Τέξας: Αγοράκι 2 ετών βρήκε πιστόλι στο σακίδιο θείου του και αυτοπυροβολήθηκε
08:59
Φωτιά σε όχημα-κινητή καντίνα στην Πάφο
08:47
Τους σχεδιασμούς στο τεμάχιο 10 συζήτησε ο Προέδρος Αναστασιάδης με την Exxon
08:27
Νεαρός οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με 193 χλμ, δεν σταμάτησε για έλεγχο
08:04
Νέο μέτωπο Μπάιντεν κατά Κίνας: Επιδιώκει ενίσχυση της συμμαχίας με Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία
07:37
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει απόψε στη Νέα Υόρκη ο Ερσίν Τατάρ
07:24
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand