Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη στέγη για ασυνόδευτα παιδιά του Ηope For Children

Tη στέγη για ασυνόδευτα παιδιά του “Hope For Children’’ CRC Policy Center στην Λευκωσία, επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.  

Την Επικεφαλής της Μονάδας Μετανάστευσης Nacira Boulehouat και τους Λειτουργούς Γρηγορία Γαβριηλίδου και Ionut Mihalache, υποδέχτηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children Joseph Borghese, η Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα Άντρια Νεοκλέους, η Αν. Διευθύντρια Άντρια Αγκαστινιώτου και προσωπικό του Oργανισμού.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη, ο Πρώτος Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου και η Μαρίνα Ευθυμιάδου από τις ΥΚΕ, όπως και οι Λειτουργοί της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, Άντια Σάββα και Μαρίνα Καυκαλιά.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της στέγης και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που έχουν την κηδεμονία των παιδιών που φιλοξενούνται. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκαν για τις υπηρεσίες αποκατάστασης, ένταξης και βιώσιμης λύσης που προσφέρονται στα παιδιά, καθώς και για τις δράσεις που αφορούν την κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών τους από τη μέρα ίδρυσης της στέγης το 2014.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στελέχωση των στεγών από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της στήριξης και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και στις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις που θα συνέβαλλαν σημαντικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών, στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, καθώς και για την ευκολότερη μετάβαση των ασυνόδευτων παιδιών στην ανεξάρτητη διαβίωση κατά την ενηλικίωση τους.

Τέλος, εκ μέρους του “Hope or Children” CRC Policy Center, ο κος. Borghese ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς στο έργο που επιτελείται και τόνισε τη δέσμευση του Οργανισμού απέναντι στην προώθηση και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών στην Κύπρο.

Τα «Σπίτια της Ελπίδας» έχουν εγκαθιδρυθεί με την έγκριση και συνεχή συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, και χρηματοδοτούνται από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω συμφωνίας επιδότησης για συγχρηματοδότηση του έργου "Λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής για Ασυνόδευτους Ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών" από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%).

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 18:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.