Συνάντηση Στέφης Δράκου με την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, άρχισε τον πρώτο κύκλο επαφών για το θέμα της Μεταρρύθμισης με όλους τους εμπλεκομένους, με στόχο την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών και παράλληλα είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Χθες, 20 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κας Δράκου, με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με το Δικηγορικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα και με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ την ερχόμενη Τετάρτη. Θα προγραμματιστούν σε εύθετο χρόνο και άλλες συναντήσεις με όλους του εμπλεκομένους.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ήταν τα νομοσχέδια που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη Βουλή των Αντιπροσώπων που προνοούν ειδικά για τη μεταρρύθμιση της δομής και λειτουργίας των ανώτατων βαθμίδων της δικαιοσύνης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τόνισε, στη συνάντηση, ότι μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια διαβουλεύσεων, βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις, προκειμένου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και ότι αυτή είναι η αποστολή της, δηλαδή να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκομένους, ώστε να μειωθούν οι διαφωνίες, και όπου είναι δυνατό να βρεθούν, κοινά αποδεκτές λύσεις, ώστε να ψηφιστούν τάχιστα τα νομοσχέδια.

Στη συνάντηση, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επί συγκεκριμένων σημείων που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφάνηκε ότι είναι κοινή αντίληψη και των δύο πλευρών ότι οποιοιδήποτε προβληματισμοί και σκέψεις που δημοκρατικά αναπτύχθηκαν, δεν αναιρούν, με δεδομένες τις θέσεις των μελών του Σώματος, την επιθυμία και την αποφασιστικότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου να προωθηθεί η καθυστερημένη ήδη μεταρρύθμιση.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και τόνισε την προσήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση των δικαστηρίων. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατά προτεραιότητα υλοποίηση των δράσεων της μεταρρύθμισης, ώστε να παραδοθεί σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, αντάξιο των προσδοκιών του πολίτη.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2021 - 16:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για Αμμόχωστο, τόνισε η Σακελλαροπούλου
21:28
Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα
21:13
Tρεις θάνατοι και 789 νέα περιστατικά COVID το Σάββατο
20:33
Εκδήλωση έξω από το Προεδρικό στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης κατά των περιοριστικών μέτρων
19:41
Φωτίου: Δεν πρέπει να συνεχιστεί η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στους τακτικισμούς και προσκόμματα της Τουρκίας
19:19
Ιταλία: Το «πράσινο πάσο» θα χρησιμεύει και για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία
18:28
Η Κίνα έκλεισε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα
18:20
Γαλλία: Διαδηλωτές κατά των περιορισμών για την Covid-19 συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι
18:04
Ελλάδα: 2.472 κρούσματα και 8 θάνατοι
17:42
Xωρίς φρένο οι αυξήσεις στα κατασκευαστικά υλικά - Λύσεις ζητούν Ο.Ε.Β και Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
17:10
Με άδεια ασθενείας η Υπ. Δικαιοσύνης
16:47
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand