Εκκρεμούν άλλα 6 εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών και εξετάσεων της ανακριτικής ομάδας που ορίστηκε από την πρώτη στιγμή από τον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση των επεισοδίων στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου και του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» την περασμένη Κυριακή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ ακόμα δύο πρόσωπα που καταζητούνταν με δικαστικά εντάλματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι εναντίον των δύο συλληφθέντων διερευνώνται αδικήματα της διέγερσης προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, παράνομης συνάθροισης, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγίας, προξένησης βλάβης σε μηχανήματα, εμπρησμού, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και παράνομης εισόδου- Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

«Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης. Επιπρόσθετα, από το οπτικό και μαρτυρικό υλικό που λαμβάνει και εξετάζει συνεχώς η ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, που ειδικά ορίστηκε γι’ αυτό τον σκοπό από τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, απομονώνονται συνεχώς φωτογραφίες υπόπτων προσώπων, οι οποίες αποστέλλονται ακολούθως στον Κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας για δημοσιοποίηση», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, στα ΜΚΔ της Αστυνομίας βρίσκονται αναρτημένες περίπου 30 φωτογραφίες υπόπτων προσώπων για αναγνώριση και ταυτοποίηση.

«Ως εκ τούτου, απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παρέχουν σχετικές πληροφορίες (ανώνυμα) μέσω της κατηγορίας εγκλήματος στο application της Αστυνομίας Κύπρου, αλλά και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες της Αστυνομίας και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ένταση για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων προσώπων, τα οποία φαίνονται να έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε ξανά αυστηρότατες οδηγίες για σύλληψη μέχρι και του τελευταίου προσώπου που συμμετείχε στα έκτροπα της Κυριακής», κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2021 - 11:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.