Ενημέρωση Ευρωβουλευτών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου

Σήμερα, τη μέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, με επιστολή του ενημερώνει όλους τους συναδέλφους της Ευρωβουλευτές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα διαχρονικά εγκλήματα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Ο Ευρωβουλευτής προβαίνει σε ειδική αναφορά για την Αμμόχωστο, αποστέλλοντας και το σχετικό ενημερωτικό βίντεο του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο ενημερωτικό του σημείωμα ο Ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Στις 20 Ιουλίου 1974, πριν 47 Χρόνια, η Τουρκία παραβιάζοντας πλήρως τις αρχές, τις αξίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, παραβιάζοντας τη Διεθνή Νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας κάθε Διεθνή Αρχή περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους του ΟΗΕ και σήμερα της Ε.Ε., εισέβαλε στη Κύπρο. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι μια βάρβαρη, παράνομη, εγκληματική ενέργεια, που παραβιάζει τη κυριαρχία της Κύπρου και έχει το στοιχείο του Εθνικού Ξεκαθαρίσματος σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

Για τους Έλληνες της Κύπρου, η εισβολή της Τουρκίας, δημιούργησε τη Κυπριακή Τραγωδία με τεράστιο τραγικό απολογισμό. Χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι νεκροί, οι περισσότεροι από ψυχρές εκτελέσεις, 1619 Αγνοούμενοι που μέχρι σήμερα εκατοντάδες δεν ανευρέθησαν εξαιτίας της άρνησης του τουρκικού στρατού να ανοίξει τα αρχεία του και εκτελέσεις ακόμη και μικρών παιδιών από το βάρβαρο τουρκικό στρατό.

Ο τουρκικός στρατός εκτόπισε από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Έλληνες Κύπριους. Μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν επέτρεψε ούτε σε ένα Ελληνοκύπριο Πρόσφυγα να επιστρέψει στο σπίτι του και να αξιοποιήσει τις περιουσίες που εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το 1974. Η Τουρκία συνεχίζει να στερεί, εδώ και 47 χρόνια, σε 200.000 Έλληνες της Κύπρου, τα

αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα της Περιουσίας, της Ελεύθερης Εγκατάστασης και της παραμονής στη γη και στο σπίτι που γεννήθηκες.

Σήμερα με προκλητικό τρόπο, η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ε.Ε., για την Αμμόχωστο, επιχειρώντας να ανοίξει τη κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα.

Πιστεύω ότι η Ε.Ε. οφείλει πλέον να θεωρήσει το Κυπριακό Πρόβλημα ως και δικό της θέμα προτεραιότητας και επιτέλους να αντιμετωπίσει τη Τουρκία ως τη χώρα που παράνομα και προκλητικά ενεργεί, όχι σε βάρος της Κύπρου αλλά σε βάρος της ίδιας της Ε.Ε.

Οι Κύπριοι Πολίτες, που είναι και Ευρωπαίοι Πολίτες, που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, στις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες, που νοιώθουν την Ε.Ε. ως τη δική τους οικογένεια και το δικό τους σπίτι, αναμένουν από την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τον Τούρκο Εισβολέα ως Εισβολέα ενάντια στην Ε.Ε. και να σταματήσει επιτέλους τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου.”

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστάλθηκε στην Ε.Ε. και στους Ευρωβουλευτές.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 16:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Ο Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Ba1 με σταθερή προοπτική
09:34
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης
09:17
Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι εξέφρασε ο δήμαρχος Αμμοχώστου
08:56
Αφγανιστάν: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Αφγανό ομολόγό του για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη
08:47
Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές ενέργειες- Διπλωματικές διεργασίες από τη Λευκωσία για αποτροπή νέων τετελεσμένων
08:27
Πάφος: Ρολόι μεγάλης αξίας και ποσό ύψους 100 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν διαρρήκτες
07:57
Μαρόκο: Διάσωση 368 μεταναστών στη Μεσόγειο
07:37
Φιλιππίνες: Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τη Μανίλα
07:19
Τουρκία-Covid-19: Πάνω από 10.000 τα νέα κρούσματα, στα επίπεδα Μαΐου
07:04
Ινδία: Τουλάχιστον 112 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
06:46
23 Ιουλίου
Απορρίπτει την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια η Άγκυρα
21:36
Οι συνέπειες από την αύξηση των τιμών στις ύλες του κατασκευαστικού τομέα
21:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand