Το ΔΝΤ αναθεώρησε στο 7% την ανάπτυξη στις ΗΠΑ για φέτος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ φέτος, προβλέποντας ότι θα φτάσει το 7%, πολύ πάνω από το 4,6% που είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο.

Το ΔΝΤ αποδίδει αυτήν τη νέα εκτίμηση στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική και νομισματική στήριξη. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη συνιστά τον γρηγορότερο ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ εδώ και μία γενιά, σημείωσε, αυξάνοντας επίσης και την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2022 στο 4,9% από 3,5% έως τώρα.

Οι νέες εκτιμήσεις προϋποθέτουν ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το σχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επενδύσεις στις υποδομές και τις κοινωνικές δαπάνες φέτος.

Εξάλλου, το ΔΝΤ προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση να καταργήσει τους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας «πολύ ανησυχητικό ότι διατηρούνται οι ανισορροπίες στις εμπορικές συναλλαγές οι οποίες εισήχθησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια». Σημειώνει ιδιαίτερατου δασμούς που διατηρούνται στον χάλυβα και το αλουμίνιο, στα πλυντήρια, τα ηλιακά πάνελ και μια σειρά προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα. Το Ταμείο επικρίνει το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να θέλει να δίνει προτεραιότητα στους Αμερικανούς παραγωγούς στις δημόσιες αγορές. «Αυτές οι πολιτικές θα έπρεπε να αναθεωρηθούν», σημειώνει.

Για το ΔΝΤ, «ο κυριότερος κίνδυνος» τον οποίο αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία είναι η Covid-19. «Η φύση της πανδημίας άλλαξε σε παγκόσμια κλίμακα, νέες παραλλαγές κυκλοφορούν ευρέως και υπάρχει αλλαγή όσον αφορά τις νοσηλείες και τη θνησιμότητα στις ΗΠΑ» δεδομένου ότι πλέον πλήττονται κυρίως οι νεότερες ηλικίες. Εκφράζει επίσης τη λύπη του επειδή, μολονότι τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στη χώρα, η εκστρατεία ανοσοποίησης καθυστερεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2021 - 06:14

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.