Το ΔΝΤ αναθεώρησε στο 7% την ανάπτυξη στις ΗΠΑ για φέτος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ φέτος, προβλέποντας ότι θα φτάσει το 7%, πολύ πάνω από το 4,6% που είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο.

Το ΔΝΤ αποδίδει αυτήν τη νέα εκτίμηση στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική και νομισματική στήριξη. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη συνιστά τον γρηγορότερο ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ εδώ και μία γενιά, σημείωσε, αυξάνοντας επίσης και την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2022 στο 4,9% από 3,5% έως τώρα.

Οι νέες εκτιμήσεις προϋποθέτουν ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το σχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επενδύσεις στις υποδομές και τις κοινωνικές δαπάνες φέτος.

Εξάλλου, το ΔΝΤ προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση να καταργήσει τους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας «πολύ ανησυχητικό ότι διατηρούνται οι ανισορροπίες στις εμπορικές συναλλαγές οι οποίες εισήχθησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια». Σημειώνει ιδιαίτερατου δασμούς που διατηρούνται στον χάλυβα και το αλουμίνιο, στα πλυντήρια, τα ηλιακά πάνελ και μια σειρά προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα. Το Ταμείο επικρίνει το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να θέλει να δίνει προτεραιότητα στους Αμερικανούς παραγωγούς στις δημόσιες αγορές. «Αυτές οι πολιτικές θα έπρεπε να αναθεωρηθούν», σημειώνει.

Για το ΔΝΤ, «ο κυριότερος κίνδυνος» τον οποίο αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία είναι η Covid-19. «Η φύση της πανδημίας άλλαξε σε παγκόσμια κλίμακα, νέες παραλλαγές κυκλοφορούν ευρέως και υπάρχει αλλαγή όσον αφορά τις νοσηλείες και τη θνησιμότητα στις ΗΠΑ» δεδομένου ότι πλέον πλήττονται κυρίως οι νεότερες ηλικίες. Εκφράζει επίσης τη λύπη του επειδή, μολονότι τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στη χώρα, η εκστρατεία ανοσοποίησης καθυστερεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2021 - 06:14

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Β' Κατηγορία: Συνεχίζει πρώτη η ΕΝΠ
18:14
Ινδονησία: Τουλάχιστον 1 νεκρός, 41 τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου
17:58
Ελλάδα Κορονοϊός: 5.157 κρούσματα, 88 νεκροί και 697 διασωληνωμένοι
17:44
Τοξική παραπληροφόρηση τροφοδοτεί την καχυποψία και διαταράσσει τις εμβολιαστικές εκστρατείες
17:32
Γερμανία: Το SPD ενέκρινε την Προγραμματική Συμφωνία για συγκυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP
17:18
ΔΗΚΟ: Η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αφορά την Τουρκία
16:42
Χιλιάδες στους δρόμους κατά των περιορισμών για την Covid-19
16:29
Κ.Ε.: Η Κίνα στηρίζει την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
16:05
Σήμερα υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Πάπας
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand