Δεν θα εγκαταλείψουμε Βαρώσι και λύση δύο κρατών, λέει ο Τατάρ

Δεν θα εγκαταλείψουμε το άνοιγμα του Βαρωσίου και τη λύση δύο κρατών δηλώνει ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι οι Τ/κ περιμένουν με αγάπη και ενθουσιασμό τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γραπτή ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη χθες βράδυ ανέφερε ότι ενώ ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 47η επέτειο της εισβολής «παρακολουθούμε με προσοχή τις προβοκάτσιες με άσχημες επιθέσεις που κάνει το δίδυμο Ε/κ – Ελλήνων με μια μικρή μερίδα πολιτών». Η ε/κ ηγεσία, προσθέτει, χαρακτηρίζει παράνομη την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου. Ο κ. Τατάρ δηλώνει προβληματισμό, χαρακτηρίζοντας λυπηρό το ότι κάποιοι μποϊκοτάρουν τη συνεδρία της «βουλής» όπου θα μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η ε/κ ηγεσία τους χειροκροτεί όρθια, τους εξυμνεί και τους απευθύνει έκκληση να κάνουν από κοινού αγώνα. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά κατευθύνονται από τα ίδια κέντρα. Ο πραγματικός τους στόχος είναι να κόψουν τους σταθερούς δεσμούς μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, ν’ απομονώσουν τον λαό μας και να επιβάλουν τη λύση που θέλουν. Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν και δεν θα επιτρέψει αυτές τις άσχημες επιθέσεις και τις προβοκάτσιες», ανέφερε.

Την 47η επέτειο της εισβολής, συνέχισε ο κ. Τατάρ, θα αγκαλιάσουν ακόμη πιο σφιχτά την Τουρκία και θα συνεχίσουν να πορεύονται με αποφασιστικότητα στον δρόμο που έχουν καθορίσει με τη δύναμη που λαμβάνουν από αυτή.

Βλέπουν, είπε, ότι αυτοί που έχουν ενοχληθεί με τη συνεχιζόμενη πρωτοβουλία για το περίκλειστο Βαρώσι και την πρόταση για λύση δύο κρατών, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και έχουν αρχίσει να ενεργούν. «Αλλά είναι μάταιος κόπος. Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε την πρωτοβουλία για το κλειστό Βαρώσι, ούτε την πρότασή μας για λύση που να βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών», ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα αποκρύβοντας τις πραγματικότητες στην Κύπρο και είπε πως πρέπει να δει την ιστορία «κι έτσι να μιλά. Η επίθεση τα ματωμένα Χριστούγεννα (η δολοφονία στην μπανιέρα) που έγινε με βάση το σχέδιο Ακρίτας ήταν για να γίνει η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο. Και ο στόχος του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 1974 από την ελληνική χούντα, ήταν να καταστεί η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο. Ενώ με την ειρηνευτική επιχείρηση η Τουρκία εμπόδισε το να γίνει η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο και έφερε την ειρήνη και την ευτυχία», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Με πολλή αγάπη και πολύ ενθουσιασμό αναμένει ο τ/κ «λαός» τον Τούρκο Πρόεδρο, κατέληξε, λέγοντας ότι «μια μικρή μειονότητα που κάνει προβοκάτσια με κάθε είδους άσχημες επιθέσεις, θα παραμείνει στην ντροπή της».

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2021 - 08:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.