Απαράδεκτα τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ», λέει ο Υπουργός Υγείας

Απαράδεκτα και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ».

Ο Υπουργός μιλούσε στο περιθώριο επίσκεψής του στο Κέντρο Εμβολιασμού της Κρατικής Έκθεσης.

«Όπως έχω αναφέρει και την Παρασκευή, ο πολιτισμός μας δεν χωρά διχασμό, δεν μπορούμε να χωριστούμε σε στρατόπεδα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν κάποιο προβληματισμό να εμβολιαστούν, και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν, εφόσον το αποφασίσουν», είπε ο Υπουργός.

Προς διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο στην Πάφο, μαζί με σημείο δειγματοληψίας rapid test, θα λειτουργήσει και κινητή μονάδα εμβολιασμού για όσους πολίτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Παρόντες θα βρίσκονται επίσης Γυναικολόγος, εκπρόσωπος της εκκλησίας, επιδημιολόγος, οι οποίοι θα βρίσκονται στον χώρο για να απαντήσουν σε ερωτήματα των πολιτών και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες τους.

Εάν δεν πειστούν, σεβόμαστε την άποψή τους και την κατανοούμε, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας, αλλά την ίδια ώρα κατανοούμε τους συμπατριώτες μας που έχουν λάβει το εμβόλιο και για αυτό λαμβάνονται τα μέτρα αυτά. «Σεβόμαστε την απόφαση των συμπατριωτών μας να μην εμβολιαστούν, αλλά την ίδια ώρα κατανοούμε και σεβόμαστε τους συμπατριώτες μας που έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή του επίσκεψη στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Κρατικής Έκθεσης, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε ότι ο στόχος ήταν να βεβαιωθεί ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, πάρα τα χθεσινοβραδινά δυσάρεστα γεγονότα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια, η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη και ξεπερνά κάθε προσδοκία. Όπως ανέφερε συνεχίζεται η λειτουργία των κέντρων ελεύθερης προσέλευσης και μέχρι στιγμής σήμερα έγιναν παγκύπρια 500 εμβολιασμοί.

Σε ερώτηση εάν γίνονται σκέψεις στο Υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό των ατόμων τρίτων χωρών που ζουν στην Κύπρο, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να προστατευτούν και τα άτομα αυτά, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι το ζήτημα αυτό έχει εντοπιστεί και ήδη δίνεται το δικαίωμα στους νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία να εμβολιαστούν για να προστατευτούν. Σχετικά με όσα άτομα δεν βρίσκονται νόμιμα στη Δημοκρατία, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Κληθείς να πει ποιες ενέργειες θα ληφθούν για την αναχαίτιση της αύξησης των νοσηλευόμενων, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΟΚΥπΥ, του ΠΙΣ, του ΠΑΣΙΝ και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται. Ο κ. Χατζηπαντέλα ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τον εποικοδομητικό διάλογο, που δείχνει ότι όλοι νοιαζόμαστε για τους πολίτες. «Το μήνυμα που βγήκε από τη σύσκεψη είναι ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις για τον ασθενή, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά και να βελτιώσουμε τη νοσηλεία που δίνουμε στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Με τη σειρά της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη σημείωσε πως σήμερα στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Κρατικής Έκθεσης θα εμβολιαστούν περίπου 1,000 αλλοδαποί, νόμιμοι διαμένοντες στη Δημοκρατία. Συνολικά, είπε, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα θα εμβολιαστούν 5,745 άτομα. Μέχρι και χθες, ανέφερε, ακουμπήσαμε το 70% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση και 60,7% ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα. «Ο αγώνας συνεχίζεται, πρέπει ο κόσμος να έρθει να εμβολιαστεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Δημόσιας Υγείας, να σταματήσει η αλυσίδα μετάδοσης και να μειωθούν οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι και τέλος, ο θάνατος», εξήγησε η δρ Γιαννάκη.

Με τη σειρά της, η Αγάθη Λακαταμίτου, συντονίστρια του Κέντρου Ε της Κρατικής Έκθεσης, κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, για να προστατεύσουν την υγεία τους και να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2021 - 12:46

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.