Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας στην Τηλεδιάσκεψη Υπουργών για την Παγκόσμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της 41ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για την Παγκόσμια Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν Yπουργοί Παιδείας, Yπουργοί Ανάπτυξης, ανώτερα στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της νεολαίας και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Οι Yπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μέτρα και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την εμπειρία της πανδημίας COVID-19, για το πώς αυτά συνέβαλαν στην επιτάχυνση υλοποίησης του τέταρτου στόχου του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στον τομέα της Εκπαίδευσης (SDG4) και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν τα συγκεκριμένα μέτρα, οι περιφερειακοί και παγκόσμιοι μηχανισμοί συνεργασίας.

Ο κ. Προδρόμου στην τοποθέτησή του έκανε αναφορά στα σημαντικότερα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας, για να μετριάσει τις συνέπειες της κρίσης που είχε προκαλέσει η πανδημία, να εξασφαλίσει ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές/μαθήτριες και παράλληλα να θέσει τις βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση.  Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η πανδημία, εκτός από την κρίση που προκάλεσε, βοήθησε τα εκπαιδευτικά συστήματα να γίνουν πιο ευέλικτα, πιο προσαρμοστικά, πιο δημιουργικά και πιο καινοτόμα, επιταχύνοντας τη διαδικασία προς τη διασφάλιση συμπεριληπτικής, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης και προάγοντας τις ευκαιρίες για διά βίου μάθηση. Tέλος, με συγκεκριμένες εισηγήσεις, επισήμανε ότι η πορεία προς επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να διευκολυνθεί, ιδιαιτέρως, με την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2021 - 13:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Αυγούστου
Εκκενώνεται το χωριό Ροβιές στην Εύβοια, που πλησιάζει η φωτιά
14:49
Ενώπιον Δικαστηρίου ο Μητροπολίτης Μόρφου για παραβάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου
14:48
Υπό κράτηση 28χρονος για υπόθεση κλοπής από αποθήκη στη Λάρνακα
14:45
Τσεχία: Τρεις οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων
14:40
Το 2019 δόθηκαν στην Κύπρο άδειες παραμονής σε 750 παιδιά κάτω των 15, 276.200 στην ΕΕ
14:38
Γίνονται προσπάθειες για επίλυση του θέματος με το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» λέει ο Ολγκούν
14:36
O ΠΑΣΥΞΕ ενεργοποίησε πλάνο εξόδου από την κρίση με ορίζοντα το 2022, είπε ο Χ. Λοϊζίδης
14:35
Αλληλεγγύη από Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης προς λαό της Κούβας
14:32
Σε επίπεδα κόκκινου συναγερμού το Τμήμα Δασών «για όσο χρόνο χρειασθεί»
14:31
Τόκιο 2020: Η Αρτυματά κατέρριψε το Παγκύπριο ρεκόρ στα ημιτελικά
14:14
Η κυπριακή αποστολή θα επιχειρήσει ως πεζοπόρο τμήμα μαζί με Ελληνες πυροσβέστες
14:03
Μειωμένη η προσέλευση στα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα
13:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand