Στη δημοσιότητα το Πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση των Κέντρων Διασκέδασης

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έδωσαν στη δημοσιότητα το Πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση των Κέντρων Διασκέδασης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων πρέπει όλοι οι θαμώνες να κατέχουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια της COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια της COVID-19 τουλάχιστον με τη μια δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια της COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,

Όλο το προσωπικό της επιχείρησης θα υποβάλλεται σε τεστ αντιγόνου επί εβδομαδιαίας βάσεως.

Θα εφαρμόζεται σύστημα κρατήσεων και ορίζονται τα 2 τ.μ. ανά άτομο για όλους τους χώρους με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 500.

Από 1η Ιουλίου, επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ που είναι μέρος της υπηρεσίας ενός Κέντρου Διασκέδασης για να κάθονται ή να στέκονται 5 άτομα με απόσταση 1 μ. από την επόμενη παρέα με ανάλογη δυνατότητα και με ενδιάμεση απόσταση 1 μ.. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι μόνος του, το κάθισμα δίπλα του θα έχει 1 μ. απόσταση. Το ίδιο θα ισχύει από το τελευταίο άτομο μιας παρέας, κοκ.

Δεν θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος χορού στην εκδήλωση (πίστα). Οι θαμώνες θα μπορούν να διασκεδάζουν περιμετρικά του χώρου, στον οποίο ανήκει το τραπέζι που έχει οριστεί η θέση του.

Χωροθέτηση για Μουσικοχορευτικά: 8 άτομα ανά τραπέζι και από 1η Ιουλίου 10 άτομα ανά τραπέζι

Αναφέρεται ότι α) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών (παρέες) δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 0,5 μ. και β) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών (παρέες) τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 0,7 μ..

Εξάλλου, για χωροθέτηση για Δισκοθήκες αναφέρεται ότι για υποστατικά μαγαζιά που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα ισχύουν τα πιο πάνω.Επιπλέον, ισχύουν τα πιο κάτω: πρώτον, ιστάμενοι γύρω από ψηλό τραπέζι μέγιστος αριθμός ατόμων 8 και απόσταση μεταξύ τραπεζιών (παρέες) καθορίζεται στο 1,5 μ, .δεύτερον, ιστάμενοι γύρω από ψηλό τραπέζι μέγιστος αριθμός ατόμων 6 και απόσταση μεταξύ τραπεζιών (παρέες) καθορίζεται στο 1 μ.. και τρίτον, από 1η Ιουλίου, ιστάμενοι χωρίς ψηλό τραπέζι (πλατεία/αρένα) 1 άτομο ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επίσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης οφείλουν να παρέχουν γραπτή καθοδήγηση στο προσωπικό σχετικά με τον τρόπο της εξάπλωσης της COVID-19, την αναφορά πιθανών συμπτωμάτων της COVID-19 και τον αποκλεισμό των εν λόγω ατόμων από την εργασία.

Ακόμα, όλο το προσωπικό πρέπει να έχει κατάρτιση σχετικά με τις προφυλάξεις: ορθή χρήση κατάλληλης μάσκας και πλύσιμο χεριών και αναπνευστική υγιεινή. Χρησιμοποιούνται προς το σκοπό αυτό, μεταξύ άλλων, τα κατάλληλα έγγραφα που είναι αναρτημένα στις ενότητες: «Οδηγίες για το κοινό» και «Οδηγίες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε εργασιακούς χώρους» στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών – https://www.pio.gov.cy/coronavirus/info.html

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό.

Συστήνεται μείωση στο βαθμό που είναι εφικτό των συναλλαγών σε μετρητά και αντί αυτού προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών.

Δίνονται επίσης οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης για το προσωπικό καθαριότητος εντός του Κέντρου Διασκέδασης καθώς και οδηγίες προφύλαξης και ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2021 - 17:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.