Το 30% των Ε/κ πολιτικών ομάδων έχει ρατσιστική ιδεολογία, δήλωσε ο Τούρκος υπ. Εμπορίου

Στο 30% φτάνει το ποσοστό των ε/κ πολιτικών ομάδων που έχουν την ίδια ρατσιστική αντίληψη και ιδεολογία με το ΕΛΑΜ υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου, Μεχμέτ Μους, επικαλούμενος πληροφορίες που έχει λάβει, λέγοντας ότι η αύξηση των ποσοστών του ΕΛΑΜ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είναι ανησυχητική. Ισχυρίστηκε ότι οι προσεγγίσεις και πρακτικές της "ε/κ διοίκησης" έφεραν το θέμα μέχρι αυτό το σημείο και πρόσθεσε ότι “αυτή είναι μια ένδειξη για το πόσο κατάλληλη είναι αυτή τη στιγμή μια προσέγγιση λύσης δύο κρατών”.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, αξιολογώντας τις επαφές που είχε στα κατεχόμενα στις 3-4 Ιουνίου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι με τα "πρωτόκολλα και τις συμφωνίες", που υπέγραψαν έχουν ανοίξει τον δρόμο για το ψευδοκράτος τόσο όσον αφορά την παραγωγή όσο και την είσοδο στην τουρκική αγορά.

Σχολίασε επίσης την αύξηση των ποσοστών του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι “πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε, υποστήριξε, "υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές ομάδες με την ίδια αντίληψη, ιδεολογία και γνώμη, ίσως αυτό το ποσοστό να φτάνει το 30%. Επομένως αυτό το ποσοστό να είναι πολύ ανησυχητικό, είναι μια φασιστική, ρατσιστική δομή, στόχος της είναι να εξαλείψει την πλευρά της ‘τδβκ’, αυτή είναι η ιδεολογία. Αυτή είναι η προβολή εκείνων που προσπάθησαν να εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια στο παρελθόν".

Όταν κοιτάζουμε τις πολιτικές ομάδες φαίνεται ότι δεν είναι 7% αλλά 30% αυτή η ομάδα που έχει αυτή την αντίληψη, ισχυρίστηκε περαιτέρω. Υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά συνεχώς καλλιεργεί αυτή την αντίληψη, προσθέτοντας ότι “η ρατσιστική νοοτροπία στον ε/κ τομέα αγνοεί την τδβκ, δεν την αναγνωρίζει και θέλει να διώξει τους ανθρώπους από το νησί”.

Τέλος, είπε ότι "οι προσεγγίσεις και πρακτικές της ε/κ διοίκησης έφεραν το θέμα μέχρι αυτό το σημείο”, ισχυριζόμενος ότι “αυτή είναι μια ένδειξη για το πόσο κατάλληλη είναι αυτή τη στιγμή μια προσέγγιση λύσης δύο κρατών”.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουνίου
Ελλάδα: Ομολόγησε ο σύζυγος τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν
21:57
Δεν επιτεύχθηκε λύση για τους S400 στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ερντογάν
21:39
Tζεντιλόνι: Οι αρχές ελληνικές διατήρησαν έντονο τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες
21:20
ΠτΔ:​ Είναι υποχρέωση της ΕΕ απέναντι σε ένα ΚΜ να αντιδράσει αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις
21:05
65 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη, κανένας θάνατος
20:53
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία, μετά τις πλημμύρες
20:05
Γαλλία: Έξι μήνες φυλάκιση κατά του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζητούν οι εισαγγελείς
19:47
To Εurogroup χαιρετίζει την πρόοδο στην Ελλάδα και εγκρίνει τα μέτρα ύψους 748 εκ. ευρώ για το χρέος
19:27
Αποδεκτή η παραίτηση Γιολίτη, χρέη Υπουργού Δικαιοσύνης εκτελεί ο ΥΠΑΜ
19:14
Ελλάδα: 519 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι
19:00
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη λόγω σημαντικής ανόδου στις τραπεζικές μετοχές
18:44
Απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στη Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand