Συγκινητικό βίντεο από τις φυλακές-Κρατούμενοι είδαν τα παιδιά τους μετά από καιρό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν παιδικές εκδηλώσεις στις Φυλακές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού

Στα πλαίσια του στρατηγικού μας στόχου για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων μας και ειδικότερα τη σύσφιξη των σχέσεων με τα παιδιά τους, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών , αναφέρεται την ανακοίνωση , διοργάνωσε επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις, στο γήπεδο των Φυλακών.

Πριν ένα περίπου χρόνο, μετά την πρώτη φάση του κορωνοϊού κατά την οποία οι κρατούμενοι μας επέδειξαν και επιδεικνύουν μέχρι σήμερα πλήρη συνεργασία και συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση των Φυλακών διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση, δίδοντας όπως και φέτος, την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς, ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους. Τα παιδιά με τους γονείς τους έπαιξαν σε φουσκωτά, χόρεψαν, γυμνάστηκαν με παιδική ζούμπα, διασκέδασαν, με ομάδα ταχυδακτυλουργών, face painting, mini ποδόσφαιρο και άλλα. Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία οι έγκλειστοι μας παρέδωσαν στα παιδιά τους.

Ως Διεύθυνση θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένεια τους και τη σύσφιξη των δεσμών με τα παιδιά τους, γι αυτό μέσα από τις δράσεις μας διευκολύνουμε και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης αυτής, η οποία θα τους βοηθήσει και στην ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία. Δραστηριότητες και δράσεις όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των 10 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους. 

Τέλος, η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό και τους κρατούμενους για τη συνεργασία και συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα που εκδίδονται λόγω της πανδημίας, καθότι μαζί καταφέραμε να είμαστε ίσως και η μοναδική φυλακή στον κόσμο που κρατήσαμε μέχρι σήμερα τον κορωνοϊό εκτός του χώρου μας.

Το βίντεο από τις εκδηλώσεις και τα μηνύματα των κρατουμένων εμφαίνονται στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=ZMdDfVW8Qdo

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουνίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουνίου
Ελλάδα: Ομολόγησε ο σύζυγος τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν
21:57
Δεν επιτεύχθηκε λύση για τους S400 στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ερντογάν
21:39
Tζεντιλόνι: Οι αρχές ελληνικές διατήρησαν έντονο τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες
21:20
ΠτΔ:​ Είναι υποχρέωση της ΕΕ απέναντι σε ένα ΚΜ να αντιδράσει αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις
21:05
65 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη, κανένας θάνατος
20:53
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία, μετά τις πλημμύρες
20:05
Γαλλία: Έξι μήνες φυλάκιση κατά του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζητούν οι εισαγγελείς
19:47
To Εurogroup χαιρετίζει την πρόοδο στην Ελλάδα και εγκρίνει τα μέτρα ύψους 748 εκ. ευρώ για το χρέος
19:27
Αποδεκτή η παραίτηση Γιολίτη, χρέη Υπουργού Δικαιοσύνης εκτελεί ο ΥΠΑΜ
19:14
Ελλάδα: 519 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι
19:00
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη λόγω σημαντικής ανόδου στις τραπεζικές μετοχές
18:44
Απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στη Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand