Συγκινητικό βίντεο από τις φυλακές-Κρατούμενοι είδαν τα παιδιά τους μετά από καιρό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν παιδικές εκδηλώσεις στις Φυλακές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού

Στα πλαίσια του στρατηγικού μας στόχου για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων μας και ειδικότερα τη σύσφιξη των σχέσεων με τα παιδιά τους, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών , αναφέρεται την ανακοίνωση , διοργάνωσε επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις, στο γήπεδο των Φυλακών.

Πριν ένα περίπου χρόνο, μετά την πρώτη φάση του κορωνοϊού κατά την οποία οι κρατούμενοι μας επέδειξαν και επιδεικνύουν μέχρι σήμερα πλήρη συνεργασία και συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση των Φυλακών διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση, δίδοντας όπως και φέτος, την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς, ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους. Τα παιδιά με τους γονείς τους έπαιξαν σε φουσκωτά, χόρεψαν, γυμνάστηκαν με παιδική ζούμπα, διασκέδασαν, με ομάδα ταχυδακτυλουργών, face painting, mini ποδόσφαιρο και άλλα. Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία οι έγκλειστοι μας παρέδωσαν στα παιδιά τους.

Ως Διεύθυνση θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένεια τους και τη σύσφιξη των δεσμών με τα παιδιά τους, γι αυτό μέσα από τις δράσεις μας διευκολύνουμε και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης αυτής, η οποία θα τους βοηθήσει και στην ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία. Δραστηριότητες και δράσεις όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των 10 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους. 

Τέλος, η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό και τους κρατούμενους για τη συνεργασία και συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα που εκδίδονται λόγω της πανδημίας, καθότι μαζί καταφέραμε να είμαστε ίσως και η μοναδική φυλακή στον κόσμο που κρατήσαμε μέχρι σήμερα τον κορωνοϊό εκτός του χώρου μας.

Το βίντεο από τις εκδηλώσεις και τα μηνύματα των κρατουμένων εμφαίνονται στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=ZMdDfVW8Qdo

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουνίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.