Σημαντική κάθε προσπάθεια από πολιτικά κόμματα για αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων, λέει ο Υπ. Γεωργίας

Σημαντική θεωρεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής κάθε προσπάθεια που γίνεται από πολιτικά κόμματα για αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων στην Κύπρο.

Ο κ. Καδής με Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, την τέως Βουλευτή και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Ξένια Κωνσταντίνου και το Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, μετέβησαν στο σημείο αναδάσωσης που βρίσκεται μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς όπου ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέλαβε την αγορά, φύτευση και συντήρηση, με αυτόματο πότισμα για τρία χρόνια, 1.500 δενδρυλλίων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και φέτος είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων και δεν θα μπορούσαμε να στείλουμε πιο δυνατό μήνυμα από ένα χώρο ο οποίος αποκαθίσταται ως φυσικός οικότοπος με την ανθρώπινη βοήθεια».

«Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει υποβαθμιστεί από πρόσφατη πυρκαγιά, είναι δύσκολη η φυσική της αναγέννηση και χρειάζεται η υποστήριξη μέσω των προσπαθειών που γίνονται από το Τμήμα Δασών», είπε.

Είναι πολύ σημαντικό, συνέχισε ο κ. Καδής, το γεγονός ότι «αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται και από τον ΔΗΣΥ ο οποίος ανέλαβε όλα τα έξοδα για την συγκεκριμένη αποκατάσταση».

Ο κ. Καδής συνεχάρη «το Τμήμα Δασών για όλη την δουλειά που κάνει στον τομέα της διαχείρισης και της προστασίας της πλούσιας βιοποικιλότητας και της φύσης της Κύπρου και τον ΔΗΣΥ για την πολύ σημαντική του πρωτοβουλία να στηρίξει οικονομικά αυτή την προσπάθεια». «Κάθε ανάλογη προσπάθεια από κάθε πολιτική δύναμη είναι σημαντική και θεωρούμε ότι ο ΔΗΣΥ δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, σε δήλωσή της εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ, η κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε «ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο όπου ως ΔΗΣΥ από τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε υποσχεθεί την αναδάσωση της περιοχής μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς, που είχε υποστεί μια τεράστια καταστροφή». «Ως ΔΗΣΥ έχουμε δώσει μια μεγάλη υπόσχεση στις επόμενες γενεές Κυπρίων που αφορά στο να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα στο τόπο μας» είπε και σημείωσε πως «το ότι σήμερα καθόμαστε κάτω από μία σκιά, είναι επειδή 15 χρόνια προηγουμένως κάποιος φύτεψε ένα δέντρο».

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2021 - 12:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Δρ.Καραγιάννης: Η συμβουλευτική επιτροπή θα ασχοληθεί με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού
15:57
Δεν θα δεχθούμε την κηδεμονία της Τουρκίας δηλώνει το ΡΤΚ στα κατεχόμενα
15:43
Αποτελεσματικά κατά των παραλλαγμένων στελεχών Δέλτα και Κάππα τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer/BioNTech
15:28
Ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης οι παραλίες Fig Tree Bay και Nissi Beach, σύμφωνα με Trip Advisor
15:12
Νέα NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο εξέδωσε η Τουρκία
15:07
Ελλάδα: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
15:00
YΠΕΣ:Η επόμενη ημέρα της πανδημίας εγείρει σημαντικές ανησυχίες για τις εξαρτήσεις
14:52
Ουάσινγκτον – Βερολίνο ζητούν αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη
14:44
Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας σε συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πρέσβη της Κίνας
14:36
Ισραήλ: Ακόμη και εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες σε καραντίνα λόγω στελέχους Δέλτα
14:18
Τις θέσεις της ιταλικής Κυβέρνησης ενόψει Συνόδου Κορυφής ΕΕ παρουσίασε ο Ντράγκι
14:15
Φίλιπ Λέιν (EKT): Η ανθεκτικότητα του ευρώ έχει βελτιωθεί χάρη στις μεταρρυθμίσεις στην αρχιτεκτονική του
14:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand