Σημαντική κάθε προσπάθεια από πολιτικά κόμματα για αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων, λέει ο Υπ. Γεωργίας

Σημαντική θεωρεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής κάθε προσπάθεια που γίνεται από πολιτικά κόμματα για αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων στην Κύπρο.

Ο κ. Καδής με Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, την τέως Βουλευτή και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Ξένια Κωνσταντίνου και το Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, μετέβησαν στο σημείο αναδάσωσης που βρίσκεται μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς όπου ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέλαβε την αγορά, φύτευση και συντήρηση, με αυτόματο πότισμα για τρία χρόνια, 1.500 δενδρυλλίων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και φέτος είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων και δεν θα μπορούσαμε να στείλουμε πιο δυνατό μήνυμα από ένα χώρο ο οποίος αποκαθίσταται ως φυσικός οικότοπος με την ανθρώπινη βοήθεια».

«Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει υποβαθμιστεί από πρόσφατη πυρκαγιά, είναι δύσκολη η φυσική της αναγέννηση και χρειάζεται η υποστήριξη μέσω των προσπαθειών που γίνονται από το Τμήμα Δασών», είπε.

Είναι πολύ σημαντικό, συνέχισε ο κ. Καδής, το γεγονός ότι «αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται και από τον ΔΗΣΥ ο οποίος ανέλαβε όλα τα έξοδα για την συγκεκριμένη αποκατάσταση».

Ο κ. Καδής συνεχάρη «το Τμήμα Δασών για όλη την δουλειά που κάνει στον τομέα της διαχείρισης και της προστασίας της πλούσιας βιοποικιλότητας και της φύσης της Κύπρου και τον ΔΗΣΥ για την πολύ σημαντική του πρωτοβουλία να στηρίξει οικονομικά αυτή την προσπάθεια». «Κάθε ανάλογη προσπάθεια από κάθε πολιτική δύναμη είναι σημαντική και θεωρούμε ότι ο ΔΗΣΥ δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, σε δήλωσή της εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ, η κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε «ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο όπου ως ΔΗΣΥ από τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε υποσχεθεί την αναδάσωση της περιοχής μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς, που είχε υποστεί μια τεράστια καταστροφή». «Ως ΔΗΣΥ έχουμε δώσει μια μεγάλη υπόσχεση στις επόμενες γενεές Κυπρίων που αφορά στο να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα στο τόπο μας» είπε και σημείωσε πως «το ότι σήμερα καθόμαστε κάτω από μία σκιά, είναι επειδή 15 χρόνια προηγουμένως κάποιος φύτεψε ένα δέντρο».

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2021 - 12:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.